tiistai 28. huhtikuuta 2020

Vuoden 2020 viisujen pikapohdinnat

Jee kello on 1:20 aamulla, ajatus ei kulje minitarinan (saa nähdä kuin mini siitä sit kuitenkaan tulee) ajatuskartan teossa, Euroviisut pyörähtää välillä päässä ja o hölmö olo, kun niitä ei tänä vuonna olekkaan. Ei voi mitään, pitää nautiskella kappaleista ilman kisoja siis.

Nyt olen hurja ja yritän naputtaa jotain jokaisesta kappaleesta, mutta olen laiska ja jos lyriikoita ei siltä istumalta löydy menen vain tuntemuksen mukaan. Jee sinne vaan.
(Järjestys Eurovision-tubekanavan soittolistan mukaan)
(joo, olen laiska kun en jaksa iskeä videoita suoraan tähän, anteeksi)

Mon Alliée (The Best In Me) - Ranska
 Ranskaa hui. Englantia hui. <:O Ääni ihan menevä, mutta laulu itse ei pahemmin aiheuta tuntemuksia. Itse musiikki mukavan kevyttä ja monipuolista. Varmaan kuulin tämän kerran aikaisemmin, mutten muistanut olemassaoloa yhtään. :D Tai joo Ranskalla on kappale, muttei yhtään muistunut millainen se oli. Joka tapauksessa ei taida Spotify-listalle päästä. (En muuten ole mikään musiikin asiantuntija, heitän varmaan vähän miten sattuu sanoja ummikon vinkkelistä.)

Kemama - Tsekki
 Ensimmäisellä kuuntelulla ja videon katselulla tuntui, että tämä on ihan eri maailmasta kuin mie, juhlia, musiikkia, ostoskärryissä kaahaamista yms. :D Joka tapauksessa ihan kuunneltava, mutten lavalla olosta tiedä. Kappaleen alku oli jotenkin hauska, mutta sen jälkeen en oikein pääse musiikkiin mukaan. </3 Kivan rytmikäs kuitenkin.

Chains On You - Armenia
Turhan toistava. Jäin ihmetelemään musiikkivideon valoefektejä ja epämukavan näköistä asua. En tiedä, ei tarpeeksi lämmin omaan makuun? Bleh siis.

Fai Rumore - Italia
Italia on ollut aika 💦 viimoisina vuosina. Nyt ei oikein kutita kauheasti, vaikka hihkuin suunnilleen riemusta, kun videossa itsessään oli kappaleen käännös englanniksi. Kertosäe varmaan on liian kovaa ja epävireisesti laulettu omaan makuuni? Varmaan tällekin lämpeäisi ajallaan, muttei ehkä vielä.

Oi jes. 👀

Uno - Venäjä
Tää tulee soimaan päässä taas jonkin aikaa. :D En kuitenkaan valita, tykästyin tähän suht alusta asti, kun ei tarvitse olla niin vakavalla naamalla jammailemas. Päänaislaulajan ääni varmaan kävisi yleensä päähän, mutta nyt kaikki vain sopii yhteen. Ei ehkä suosikkiporukassa, mutta kärkipuolella kuitenkin~

YES - Tanska
Ehdin unohtaa tämän, iloinen yllätys~ Vaikka balladit ja rakkauslaulut tuppaavat sattumaan syrämmeen enemmän tai vähemmän tämä oli ihan söpö jo ensimmäisellä kerralla. Ehkä jotain puuttuu vielä, mutta pitänee studioversioonkin tutustua. Tykkään laulajien äänistä, kumpikin oikeastaan melko esimerkkitapauksia mistä yleensä tykkään, Benin ehkä enemmän. Mutta kuitenkin ihan söpö kappale~

What Love Is - Viro
Tämän vielä muistaa, kun Euroviisuissa viimeisimmässä jaksossa esiteltiin tämä. Ei kuitenkaan aiheuta ihmeemmin tuntemuksia, vaikka joitakin elementtejä voisi hyödyntää toisenlaisemmassa versiossa. Tyylillisesti vähän turhan tutun tuntuinen ja ääni ihan mukava, mutten tunne tunnetta jos siinä on mitään järkeä. :0

Alcohol You - Romania
Miulle piti sanaleikki vääntää rautalangasta. :D Alusta asti vähän >:(-ilmeellä kuuntelin, koska alkoholi pyh pah. (En ole absolutisti muttah.) Ihastelin videon taustan piirroksen kasautumista Saturnusmaisine renkaineen. <3 Mutta musiikillisesti ihan kuunneltava, laulusta en oikein tiedä. Nieleksivä tulee mieleen? Mutta varmaankin tällekin lämpenisi jossain vaiheessa.

Cleopatra - Azerbaidzan
Ensimmäisellä kuuntelulla tykkäsin neutraalisti (mikä sinällään on paljon) ja välin Cleopatran ääntämys oli hauska. Euroviisaiden jälkeen kappale vähän tuntuu nolommalta ja se on kulunut muutenkin ei-niin-hyvin kuin voisi kulua. Lavalla varmaan ihan hienon kuuloinen, muttei sekään varmaan ikuisuuksiin kappaletta olisi pelastanut.

Fall From The Sky - Albania
Jee videossa yksi (1) kuva ja sanat rullaavat. Tykkään lukea mielummin kuin kuunnella, joten kiitän, muttei siitä kirjoittaessa ole kauheasti apua. TuT Tämä varmasti kauniin kuuloinen lavalla ja jopa nostaa karvoja pystyyn, muttei ihan syrämmeen asti pääse miulla. </3 Nätin kuuloinen kyllä.

SUPERG!RL - Kreikka
Videossa oli juoni vau. Kappale tosin ei oikein pääse revittelemään mitenkään ja miulla on vaikeuksia laulun sanojen tunnistamisessa. Kertosäkeessä etenkin ääntämys hukkuu mystisen soittimen taakse, joten jää melko kaoottinen kuva.

Medo De Sentir- Portugali
Tämä on portugaliksi (wau!), joten piti mulkaista käännöstä. Varmasti moni saa tästä voimaa ja tunnen jotain, muttei kuitenkaan niin isosti, että olisi kärkisuosikeissa. Laulun keveydestä ja etenkin kielestä plussaa kuitenkin~ Pientä revittelyä jäin kaipaamaan, muttei sekään kaikkeen sovi.

Prison - Moldova
Dramaattinen, mutten muistanut tämänkään olemassaoloa ennen videon ihmettelyä. Pitää yhtenään olla käsi kaijuttimen äänensäädöllä, kun hiljaiset kohdat ovat kunnolla hiljaisia ja sitten PRISON!!!. Voimakas joo, varmasti löytyy ihmisiä jotka samaistuvat kappaleeseen (:<), jotain tuntemuksia herätti, mutta enemmänkin ahdistuneisuutta kuin mitään positiivista. Eikä tietysti ilahduttaminenkaan ole kaikkien kappaleiden tarkoitus, mutta silti.

All Of My Love - Malta
Oih ääni. <3 Kuulemma Destiny olisi ansainnut paremman kappaleen, mutta luulisi, että tämä olisi korkealle päässyt näinkin. Rytmillisesti selkeä ja helppo kunnella. Tämä jäi jopa jotenkuten muistiin ensimmäisellä kerralla ja vaikkei ihan voittokappale olisikaan ollut, niin toivotaan että ensi vuonna tai myöhemmin Destiny tekee paluun~

Hasta la Vista - Serbia
Kertosäkeessä viimeistään tämä muistui mieleen. Voimakas, mutta olisi saanut revitellä vähän lisääkin. Kertosäkeessä tuntuu rauhoittuvan turhan paljon verrattuna sitä edeltävään osuuteen, joka tuntuu kasvattavan kappaletta vähän korkeammalle. Plussaa silti kielestä, vaikka oli pieniä vaikeuksia sen tunnistamisessa omalla tavallaan. Pähkinänkuoressa alkupuoli lupaava, mutta vähän lässähtyi lopussa. :<

Kello on puoli kolme, nyt sukkelaan nukkumaan. D:
... Nyt ollaan ylihuomenessa, terve. o/

Empires - Puola
Dramaattinen kuin mikä tämäkin, mutta laulu itse ei oikein aiheuta tunteita eikä suoraan tunnu kertovan mistä kertoo, vaikka video hieromalla hieroo tuhoa naamaan. Kertosäe jää kyllä mieleen rytmiltään ja loppukiekaisu on aika hieno, mutta jotain jäi puuttumaan kuitenkin.

Freaky! - San Marino
Pitänee vilkaista, millainen tämän live-versio on ollut. Mukavan menevä. Sanat aika kevyet, mutta sentään erottuu joukosta. Oon varmaan yleisesti läheisyydenkipeä, kun videon kasassa kierimiset ja sylissä retkotukset aiheuttivat liki kateutta. :D Mutta joo, erottuu ja jää päähän, vaikkei miulla ole ihan kärjessä kuitenkaan.

YOU - Pohjois-Makedonia
m h i n ä h. Ainii tää on täähhh. Muistin vasta videosta. :D Tänkin live pitää kuulostella jossain välissä. Alku oli lupaava ja kertosäkeen väliset osuudet innostavat, mutta odotettua revittelyäkään ei tapahdu. Vasta lopussa alkaa tapahtua sopivasti ja sitten kappale loppuikin.
(+ muutaman kappaleen jälkeen kyllä jäi soimaan päähän, hhui)

Think About Things - Islanti
Ehdottomasti kuunnelluin kappale tämän vuotisista. Live on melko hauska ja ei pysty olla hymyilemättä. Studio-versio oikein kuunneltava keveydessään. Muutenkin lämmittää se, et kappaleessa pohditaan mitä pieni kersa pohtii maailman menosta. uwu Mut miten sen sanoisi, tuntuu enemmänkin yleisön suosikilta kuin ihan voittajakappaleelta. Mehevä joka tapauksessa~

Looking Back - Suomi jellona isänmaa
Ihan keskikastisen nätti, kutittaa tuntemushermoja, muttei kuitenkaan kolahda pahemmin. En ole pahemmin kuunnellut, niin en osaa sanoa parantuuko jossain vaiheessa. Sanomaakaan en juuri tällä sekunnilla muista tarkkaan. Akselin äänestä tykkään kyllä, mutten kuitenkaan niin paljoa tuntenut, että varmaan jää muistiin pitkäksi aikaa. :<

Move - Ruotsi
Reilust kesympi mitä viime vuonna, mutta tykkään sen takia jo enemmän. Ruotsi oli turhankin energinen miun makuun silloin. :D Ihan söpö yleisesti, muttei ihan suosikki Melodifestivalenin kappaleista. Bulletproof ja Troubled Waters oli omia suosikkeja + etummainen taisi toiseksi päästä, joten olin yllättynyt kun The Mamas kurvasikin ohi. Kappale on piristävä ja lämmin joo, mutta olis ollut mukava kuulla jotain erilaista eikä gospelia kahtena vuonna peräkkäin. Saa nähä mitä ens vuonna sitten. :0

Running - Kypros
(Nimestä tulee aina mieleen Unkarin Running-kappale vuodelta 2014. Ei mikään kevyin, mutta sentään jäänyt mieleen näin pitkäksi aikaa, mikä on saavutus sekin. :0)
Taas yksi, minkä live pitää mulkaista. Alku jälleen lupaava, mutta kertsin jälkeen lyssähtää. Taustan rumpu???paukutukset on jänniä etenkin alussa, kun ne kuuluvat selkeämmin. Kappale tuntuu loppuvan ennen kuin ehtii alkaakkaan, toistuu liikaa. </3

Voda - Slovenia
Ooh kieliäh ekan kerran tän kuuntelusession aikana~ Ekalla kerralla tykkäsin melko paljon, kun kuulosti tutun viisumaiselle. Niin hyvää vettäh~ Karvapörriäisiä ehkä taisi tulla. Ihan mehevä, alkoi kyllä hissuksiin, muttei vesittynyt kuitenkaan. (heheh)

Tears Getting Sober - Bulgaria
Lämpenin tälle vasta toisella kerralla, kun studioversio tuli viikon suosituksissa Spotifyssa. Jännän unenomainen. (Hennon hedelmäinen, mikä viiniarvostelu tästäkin tuli.) Pidän laulajan äänen pehmeydestä ja muutenkin tuppaan tykkäämään kertosäkeen laaaAAaaaAAaah- tyylisistä osuuksista. :V (Italian 2018-kappale parani monta prosenttia, kun loppupuolella ulvottiin vähän. uwu) Ei ensimmäisellä kerralla aiheuttanut tunteita (ehkä nimi enemmän ugh-kyyneliä-varmaan-erokappale- tunteita), mutta sukkelaan olen lämmennyt~

Story Of My Life - Irlanti
Kappaleen nimi ei sanonut mitään, mut heti sytytti kun video alkoi. Mehevän menevä~ Ei ehkä voitan-viisut-💪 -tyylinen, mutta yleisesti tanssittavia/hytkyttäviä kappaleita on välillä mukava kuunnella. Ei ehkä täysin miun lajinen, mutta en nyrpistä nenää kuitenkaan. Menoa kyllä on enemmän mitä monessa muussa kappaleessa~

Alive - Itävalta
Tämäkään ei sanonut mitään ja totta puhuen en kieltäkään tunnistanut heti, joten heti kun sain lyriikoista todettua kielen englanniksi alkoi selkeämpi osuus. :D Menevä tämäkin, vaikkei tähän mennessä ole jäänyt mieleen. Mukavan pirteä myös~ Suht tiivis paketti kaikin puolin, tylsiä kohtia ei taida jäädä, muttei mene ihmeemmin syrämmeen. </3

Feker Libi - Israel
Oih kieliä taas~ Alku lupasi kovasti hyvää, mutta lähtikin jotenkin eri suuntaan, mitä alunperin odotti. Pirteä kuitenkin ja studioversiokin pitää kuunnella jossain välissä. Melkein uskaltais sanoa että petyin loppupuolesta, mutta taitaa kuitenkin kärkipuolella olla tällä hetkellä~

Grow - Alankomaat
Yhyy lämmin ääni. <3 Muutenkin mukavan herkkä, aiheuttaa tuntemuksia. Loppupuoli oli vähän menevämpi ja jäin odottamaan jatkoa, mut kappale loppuikin vähän seinään. ;--; Jatkopalalla maistuisi, kun alun hissukseen menokaan ei tuntunut pitkältä, mutta tietysti kappaleen raja tulee vastaan. T--T Tykkäsin enemmän mitä muistinkaan, ainakin kahdella kuuntelulla lähestynyt iloisesti kärkeä~

Répondez-moi - Sveitsi
Piti vilkaista käännöstä, sillä ranska ei ole tuttu kieli. </3 Eli pähkinänkuoressa kysellään kovasti paljon mm. miksi kuolema tulee elon jälkeen, mitäs porukat kotimaassa puuhaa kun ite nukkuu menemään kaukana muualla ja kasvaako kersa ilman kesää. Lyriikoita itessään ei ole hirveällä tykityksellä, mutta tässä tuntee jotain jopa. :0 Ja kappale tuntui olevan ohi kauhean äkkiä. </3 (Videota vähän vaivaannuttava katsoa, kun tuijottaa väkisin suuta ja pohtii laulaako tää nyt tässä vai miten. :D)

Still Breathing - Latvia
Ainiin tää on tää desinfiointi-kappale. :D En tiedä, tuntuu jotenkin sotkuselta/tunkkaselta välimusiikkijutskien takia. Taas alku oli suht lupaava, muttei aiheuttanutkaan oikein mitään ja jäin ihmetelemään videoa taas vaihteeksi.

Take Me As I Am - Georgia
Maistoin tavallaan vaaran tunnun heti, joten jotain muistin + näin lyhkäisen pätkän youtuben höpöilyvideossa. Erottuu edukseen ja livekin varmaan kokemus, muttei kuitenkaan ole ihan omaan makuun. Viime vuonna Islannin kappaleen aikana halusin piiloon, koska siinä laulettiin kovaa. Sentään ei aiheuttanut samanlaisia tuntemuksia ihan, muttei kuitenkaan ihan suosikkikaan. TuT

Violent Thing - Saksa
Lyriikatkaan eivät hetkauta ja en odottanut tälläistä, vaikka joka vuosi on flirttailea radioystävällinen kappale. (Onks tuossa mitään järkeä, en osaa selittää paremmin. </3) Sentään ääni mukavaa vaihtelua, mut ei silti auttanut kyllästymisen estossa.

Da Vidna - Valko-Venäjä
Jee kieli~ Ja taas piti lähteä käännösseikkailuun. Sekään tosin ei paljoa selkeyttänyt ja miulle ois joka tapauksessa pitänyt selittää, että kappaleella on feministinen sanoma. Nainen pohtii miten joutui avioon äijän kanssa jota ei halunnut ja höpisee menneelle minälleen + älyää ettei ole yksin ongelmansa kanssa. Sanoma on hyvä joo, mutta se ei jotenkin tule kappaleesta itsestään ilme. Esitys sentään on itsevarma, mutta jotenkin vaivaannuttavan tuntuinen silti tanssiliikkeineen.

!!!
Nyt mainos hittoon!!

On Fire - Liettua
Videon omituisuus jää helposti mieleen. :D Tämä toinen paljon kuuntelemani kappale tältä vuodelta~ Ensin tykästyin laulajan ääneen, mutta kaikin puolin kuuntelen mielelläni. Ehkä vähän itseään toistava, mutta aika hyvin käytetty~ Erottuu myös hyvin muista tyyliltäänkin. Tykkään siis~

Divlji Vjetre - Kroatia
Tämä on jäänyt hennosti mieleen. Keskinätti, mutta sanatkaan eivät tässä olleet selkeät. Tarkoituksen kohdalla höpistiin rakkaasta huolehtimisesta sun muusta, mutta olo on vähän kysymysmerkkinä. Laulu itse oli vähän liian kevyttä vastoinkäymisistä laulamiseen ja lyriikoiden syksyisyys oikein maistunut missään. Hankaluuksista ja räntäsateesta ja tuulesta selviytymiskappale siis?? Kielestä sentäs plussaa.

My Last Breath - Iso-Britannia
Yhyy videon luonto. <3 Ja koiro. <3 Mutta muuten en oikein osannut yhdistää kappaletta videoon ja maahan. Tämän live taas pitää kuulostella, ainakin vaikuttaa hyvin lavaystävälliseltä~ Tosin kertsin
"My last.....
...
...
Breath. :)"
Ärsytti jotenkin, kapple varmaan katkesi liikaa. :0 Jotenkin alkoi jännittää milloin se kertosäe nyt alkaa, nii pääsee kiukusta pois. :D

Solovey - Ukraina
Yhdistin tämän heti Puolan viime vuotiseen kappaleeseen, mutta sentään eroaa siitä melkoisen paljon "huutolaulu" pois laskettuna. Modernius tuntuu jännältä. Lyriikat itse kertovat ihastuksesta ja lopulta ymmärryksestä, ettei äidin pakoilu ja satakielen laulamatta käskeminen ole boitsun arvoista vissiin, vaikka tämän unohtaminen tulee olemaan työmaa. Mutta joo, erottuu joukosta tämäkin~

Universo - Espanja
Espanjaa, jee. Nyt pyydellään anteeksi uni, universumilta (osaan miekin) ties mitä itsensä hiljennyksestä lähtien. Tässä sentään tarkoitusta ei ole annettu suoraan, vaan saa maistella miltä universumi maistuu. Universo ainakin maistuu letkeältä ja mukavalta kuunnella, vaikken muistanut miten tämäkään menee. (Pitänee oikeasti kuunnella ens vuonna kappaleita useampaan otteeseen ja perehtyä lyriikoihin, jos postausta meinaan tehdä. >:0) Kappaleena oli muuten ihan mukava, pitänee kuulostella uudemmankin kerran. Mikä harmi. :V

Release Me - Belgia
(Ei varmaan yllätä, et Daruden ja Rejmanin kaimakappale käy pyörimään, kun nimen näkee nyyh)
Tuntu et tää lähti mukavan äkkii käyntiin. Monet sanoo bondimaiseksi ja vähän samaa makua on, mut hyväl tavalla kuitenkin. Mukavan tasainen ja haikea, mutta kuitenkin suht monipuolinen. Tunnepuolelta vähän vaikea lukea, kun äänessä oli omanlaist lämpöä. Tykkäsin kuitenkin joka tapauksessa, hyvin kuunneltava siis~

Attention - Norja
Noni nyt kimaltaa ja kovaa. Jonkin verran meheviä elementtejä ja jonkinlaista revittelyä jo, mutta ei iske ihan tunteisiin asti. Huippu varmaan tuli turhan myöhään? En tiedä, haluisin tykätä, mut joku tökkii vähän. :0 Varmaan tarvisi useamman kuuntelukerran, et osais sanoa tarkemmin.

Don't Break Me - Australia
Liveversiossa oli kiire pysyä liikkeessä mukana, mut tykästyin siinä kohdassa, kun Spotify iski tämän studioversion viikon suosituksiin. Jännän herkkä ja vahva samaan aikaan, mutta lavalla oli liikaa.... pelleilyä... hehe. :) Kappalen kesto on kyl käytetty hyvin, tällekin oon lämmennyt jonkin verran ja oikeastaan yllättävän paljon~

Meinasin tehä vähän tän tyylisen viime vuonna, mut se sitten jäi, kun en jaksanut paria lausetta enempää kirjoittaa. TuT Mut edes nyt~

Terveyttä ja ens kertaan. uwu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti