perjantai 10. tammikuuta 2020

Se pakollinen kysymys-vastaus-postaus #2. sekä kiusallinen uudenvuodenpostaus


Uus vuos vaihtu, vau!
Uhkasin tän postauksen tageissa vastaavani kysymyksiin ja täs sitä ollaan. Lintuja sukissa- blogin puolelle pääsee vielä tästä~ Muitakin kysymyksiä iskin tähän samaan pakettiin. Uudenvuoden kysymyksiin yritin vastata joulukuun puolella, mut loppupuoli on kyllä ihan 2020 puolella vastattuja jo. Mut toivottavast opitte jotain uutta ja jännää~

1. Missä mielentilassa ja elämäntilanteessa olit alkuvuodesta? Missä olet nyt? Emoji-vastaus käy myös 💩
- Piti plärätä alkuvuoden päiväkirjamerkintöjä, kun ei ollut oikeastaan suurempaa muistikuvaa. :0
Pelailin pelejä, ropetin yhdessä porukassa Pathfinderiä (eka kampanja), hain ammattikorkeaan kuvispuolelle ja jäi ensimmäisestä ja toisesta varasijasta kiinni. </3 Niin ja alkuneljännellä ihastuin oikein kunnolla, vuoden puolivälissä ganbaroin ja kerroin tuntemuksista elämäni ekaa kertaa ja taas viimoisella syksyn puolella suhde loppui ilman, että miulle sanottiin mitään. Siinä suht pähkinänkuoressa.
Jos ei muuta niin oon ihan ilonen, että tuli koettua asioita ja ainakin opin paljon millasta läheisyyttä toivon (ehkä) joskus jatkossa ja kuinka tärkeää kommunikointi on. Muuten olo on aika epävarmuudessa rypemistä.

2. Miksi on hienoa, että nyt on jo joulukuu eikä enää tammikuu?
- Alkuvuosi on aina spoops, kun ei tiedä mikä edessä odottaa ja sitten vain ei yritä tehdä mitään ja loppuvuodesta ei edes muista, mitä tuntemuksia tunsi. TuT Tosin se tammikuu tulee hyvin sukkelasti kohti. D:

3. Jos omaelämäkertasi kattaisi vain viimeisen vuoden, mikä sen nimeksi tulisi?
- "Se vuosi, kun roolipelissä en käyttänyt hahmoni jännää veistä, joka johti turhaan kuolemaan kun olisin voinut viedä vihollisen mukanani ja kaikki kuoli." En ole suolainen itselleni tai mitään. :V
Tai vaihtoehtoisesti "Monien ensimmäisten kertojen vuosi". Eikä nyt sen siis, hyi te bakat. >:U

4. Miksi haluaisit elää menneen vuoden uusiksi, tai miksi et missään nimessä tekisi niin?
- Et arvaakkaan millaisen adrenaliinihypyn toi kysymyksen alku aiheutti. :D Luultavasti olisin panostanut pääsykokeissa enemmän (ja kysynyt edes ihmisten nimiä, opin vain yhden (1) TuT), sanonut asioita suoremmin ja laittanut Digimon World: Next Orderissa vaikeustason suoraan easylle eikä vasta liki kolmenkymmenen tunnin jälkeen, kun asiasta luin netissä.
Ehkä koko aikamatkustus karmii, kun tietäisi mitä tuleman pitää ja se ei tunnu reilulta. 🤔

5. Mitä voisit opettaa muille sen perusteella, mitä olet kokenut viime vuoden aikana?
- 👏Kommunikoikaa👏ja👏puhukaa👏lapset!👏 (Täst eteenpäin 2020 puolel) Eikä niist tuntemuksista pääse, ennen kuin sanoo jotain. >:U Ainiin ja esittäytykää kunnolla ku tapaatte ihmisiä. <:0

6. Mitä haluaisit tämän vuoden perusteella lisää ja minkä mieluummin jättäisit tulevaisuudessa välistä?
- Yleisen mielenterveyden paranemista tilaisin toisenkin annoksen, kiitoksia. Sitten taas kiusallisuudesta ja puhumattomuudesta tuskin pääsee ihan äkkiä pois. </3

7. Ajattele elämääsi TV-sarjana. Kuinka näyttelijäkaarti on vuoden aikana muuttunut ja mitä juonenkäänteitä siitä on seurannut?
- Miun ois tosi tylsä slice-of-life, mut olkoon. Ehkä hahmot ois vain tasoittunut yleisesti ja muutamaa uutta kokemusta rikkaampina?

8. Mitä tarvitaan siihen, että seuraavasta vuodesta tulee loistava? Miten voit valmistautua sitä varten jo nyt?
- Valmistautumalla henkisesti mahdollisiin pääsykokeisiin piirtämällä pyllyjä (jos mallipiirtämistä taas luvassa) ja ehkä jopa muuttoon. Ja varoiksi pettymään pahasti, jos ei kokeisiinkaan asti ei pääse. TuT

~ ~  ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Ja sitten vanha kunnon https://questionslisting.tumblr.com/post/108795761380/random-questions
!
8. When was the last time you worked really hard to achieve something? (Milloin viimeksi olet ganbaroinut oikein kunnolla saavuttaaksesi jotain?)
- En hirveesti edes ganbaroi, mutta viimeeksi yritin tehdä joulumyyjäisiin kuusenkoristeita (neulottuja, aikaa meni hitosti liikaa verrattuna siihen, mitä yhdestäkään viitsi pyytää palkkaa) ja pakettikortteja. Perusjoulukorttien teko olisi pitänyt aloittaa suunnilleen kesällä, mut ei huvituttanut miettiä koko hommaa ennen kuin marras-joulukuussa. :D

14. How many hearts do you think you have broken? (Kuinka monta sydäntä luulet rikkoneesi?)
- Tuskin yhtäkään. 🤔 Sydämen rikkomiseen vissiin tarvitaan jonkinlaista ihastusta, enkä yhtään näe mikä miussa ois ihastuttavaa. :D

40. Imagine that you are unable to express emotion. How would this affect your world? (Kuvittele ettet pystyisi ilmaisemaan tunteita. Miten se vaikuttaisi maailmaasi?)
- Lyhyesti ois aika pyllystä. Pidemmin oon oikeessa elämässä aika rauhallinen ja miul on ongelmii esim. kiukun näyttämisessä (koska negatiivinen tunne hyi hyi), mut tunteet o tosi tärkee juttu kuitenkin.
En tiiä vaikuttaisko tää tekstiin, mut siinäkään ei saa samal taval tunteita esiin. Siit tuli mieleen miun hymiöspämmi ja ~ viljely, ku pelkään et miun teksti on liian tylyy. :0 Ehkä murre kuulostaa rennommalta, en tiiä.

50. What is a superficial yet annoying mistake you constantly make? (Pinnallinen/mitätön, mutta ärsyttävä virhe jonka yhtenään teet?)
- Ei niinkää ärsyttävä, mut kissoille ei-niin-turvallinen on, et unohan helposti otinko purkkaa valmiiksi vai en ja sitten puolikas jää lojumaan pöydänreunalle. Purkan viljely siis.

52. Do you honestly learn from your mistakes? (Opitko todella virheistäsi?)
- Vähän liiankin kanssa, kun tuppaan takertumaan virheisiin enemmän kuin uusiin kokemuksiin. T--T

57. What is the smartest thing you have ever done? (Fiksuin tekemäsi asia?)
-Hengis pysyminen? Toi kuulostaa masentavalt. Et menin amikseen lukion sijaan? Kaksoistutkintoo mietin kans, mut pari viimosta vuotta oli henkisesti rankempia, joten pää ois varmaan sulanu lukemisen stressistä.

60. Do you like animals? Which kind is your favorite? (Tykkäätkö eläimistä? Millaiset ovat suosikkisi?)
- Tähän vastasin viime kerralla, mut toisto on toistoa ja silleen. Eli tykkään yleisesti juu, nelijalkaisista koirat ja kissat ja näiden lisäks linnuista (varislinnut, kurjet yms enimmäkseen) tykkään. 💖

68. Would you rather live in the city or in the countryside? (Eläisitkö mielummin maalla vai kaupungissa?)
- Maaseudulla täs nykyisessä kodissa oon asunut koko ikäni, mut kaupungin helppous alkaa isommin houkutella. Ei tarvitsisi olla missään väenpaljoudessa + liikenne on spoops, mut mahollisen koulupaikan tai jopa työn lähelt ois kiva löytää joku pikkunen kämppä. Oon aika kotihiiri, nii pitäis olla semmoinen mis viihtyy.

73. How many hours do you spend on the computer or phone on average? (Kuinka monta tuntia keskimäärin päivässä olet netissä?)
- ... Aika hemmetin monta ja sen verran, etten halua edes muistaa sitä joka päivä. D: Tabletillakin tulee pläräiltyä tunti tai pari kun heräilen, sit touhuan jotain ja illalla koneudun loppuillaksi. Joten kyl miul on naama jonkinlaises näytös kii joku 10 tuntii päiväs. D: En tietyst ain kattomal kato, mut jotai mölinää tarvin piirrelles yms. (Yritän helpottaa tota ees vähän mut D:)

79. Most prominent childhood memory? (Selkein lapsuusmuisto?)
- Jos varhaisimmista niin kun äiti vaihto sohvalla miun vaippoi/pöksyi. Siskon ulkoiluttaessa miuta rattaissa, kun porukat ja veli lähtivät hakemaan veljelle peltoautoa. Jonkun Disney-kasetin mainos Dumbosta ja ihmettelin minkä ikänen mie oon (viis sano veli) ja kun pari kylän tyttöö serkkunsa kans tuli meille leikkimään ja kysyivät muistanko serkun nimee, sanoin etten muista vaik muistin, ne sano miuta tyhmäks ja lähtivät vetämää kotiinsa.
Tietysti koulujutut on lapsuutta kans, mut noi oli sitä ennen ja jääneet erikseen muistiin.
Ainiin ja Prismas käydes ostettii muistaakseni mansikkatuutti (ei ihmekkään et suosin nyt muita makuja, ku tuli mätettyä silloin varmaan senkin eestä :D) ja nikke???-vanukasta. Kyseisen kaupan parkkihalli tuntu kauheen spoopylt etenki talvisin, kun porttiovijuttu alas laitettiin kii ja tuntu et on ansassa. Ja kerran kauppareissult kotii tullessa nukahin ja porukat jätti miut nukkuu niiks muutamaks minuutiks, kun tavarat saa sisälle, niin tietysti heräsin istuimeltani ja vyöhön köytettynä ja huusin ku syötävä. Onneks porukat näki ikkunast et autos näkyy liikettä ja riens hakee miut sisäl. :D
Ja jollain muul kauppareissul olin kans nukahtanu, mut herätessäni oli myöhäne ilta (tai talvi), nii auton pysähtyes liikennevaloihin katuvalojen valot ja pimee tuntu jotenki maagiskosmiselta. Osaan jotenkuten arvata paikan mis luultavast oltii, mut toi o jääny tunnelmaltaa aika selkeeks. Ja tietyst kaik "miks kuu seuraa meitä D:"- kyselyt sun muut. :D

99. What languages can you speak? (Mitä kieliä puhut?)
- Luulisin et täs meinataan yleist ymmärrystä, mut suomee tietyst vaihteleval menestyksel (jos oon väsyny nii pätkin puhues lauseita tosi hölmöis kohdis).
Englantii ymmärrän lukies sujuvast, videois yms kiitän jos on tekstitys kans varoiks, koska aksentit hämmentää. Lauluis ymmärrys laskee ehkä 25%:iin. :0 Lausuminen taas on haaste verraton, eli en puhu ellei oo pakko. </3
Ruotsii on jääny harmittavan vähän muistiin, mut syynä luultavast se, ettei sitä tuu käytettyy iha elämäs yleisesti. Englantii ku tulee luettuu päivittäin, mut ruotsii ei tuu törmättyy kuin "vahingos" eli hyvin harvoin. Venäjäl tekis enemmän tääl päin Suomee, mut ei voi mitään jos ei ite hae kursseil. Seki tuli valinnaisena ala-asteel tietyst silloin ku myö oltii lähtökuopis ja yläasteel ei maistunu opetella uutta kieltä kirjaiminee nii lyhkäses ajas. Hiraganojen ja katakanojen opettelu on jäänyt, niin epäilyttää oppisinko kyrillisiäkään miten.

100. What do you think society will be like in 30 years? (Millainen yhteiskuntamme mahtaa olla 30 vuoden päästä?)
- Toivon semmosta kunnon solarpunkia tai vähintään muoville ois keksitty joku järjellinen korvaaja. Työt luultavasti keskittyy enemmän kaupunkeihin ja maaseudut hiljenee hiljenemistään. Toivottavasti porukka tulis paremmin toimeen kuin nykysin ja ilmastonmuutos ois saatu aisoihin. En osaa ihmeemmin pohtia, pitää vaan toivoo parasta.

103. Favorite food? (Suosikkiruokasi?)
- Oon tykästyny tavallaan kiinteempiin keittoihin, mis pitää olla oikee kunnon liemi. <3 Kanakeitto maistuis~
Ruuast yleisesti, et ois mukava lisää iha kunnol kasvisten syöntii, mut sitä varmaa pystyy pohtii vast sitten, kun muuttaa omilleen. 🤔

110. What part of your personality do you want to change? (Mitä luonteessasi haluaisit muuttaa?)
- Mie oon ihan järkyttävän itsekriittinen ja suutun itelleni, jos möhlin jossain. Tietysti siitä vois oppia poiskin, mut helpommin sanottu kuin tehty ja jotenki ittens kurittaminen tuntuu helpommalta kuin anteeksianto. TnT

126. What is your opinion on playing "hard to get?"? (Mielipide "vaikeasti tavoiteltavan" esittämisestä?)
- En ite ymmärrä, et jos sattuu tykkäämään jostakin enemmän tai vähemmän romanttises mieles, nii miks sitä ei voi näyttää ees yleismukavuutena? Vaikkei liika roikkuminenkaan oo hyvä myöskään, nii tässäkin pitäis olla tasapaino ihmisen mukaan.

127. What are the pros and cons of straightforward? (Suorapuheisuuden hyvät ja huonot puolet?)
- Jää pienemmäl todennäköisyydellä mikään kaihertamaan, kun uskaltaa sanoa miltä itestä tuntuu. Joillekin se tietyst näyttäytyy (*pitää kattoo mikä rude on suomeks*) töykeytenä, mut miust sekää ei oo hyvä, et ei kerro tuntemuksistaan. Miun pitäis opetella liiast miellytyksest pois. TnT

129. Are you the friendzoner or the friendzoned? (Oletko friendzoneaja vai friendzonetettu?)
- Oon immuuni friendzonetukselle, kun ei minuun kukaan ihastu hah. :V Eikä oo kun kerran tullu kerrottuu ihastuksest ja siit tapahtu asioita, nii ei oo ainakaa viel tullu tost kokemust. :0

141. Biggest disappointment? (Suurin pettymyksesi?)
- Mitään isoa ei tuu just nyt mieleen. Ehkä pieniä senkin edestä. :V

142. Do you have any self-restraint? (Omaatko itsehillintää?)
- En.
...
No sen verran yritän, et säästän karkkipussin avaukset viikonlopulle, mut muuten oon aika lepsu itteni kans ja tietysti käsi sujahtaa piparipussiin jos sellainen on avattu. Liikkumisen suhteen oon kans aika laiska, etenkin jos vähän väsyttää tai on ankean näköstä, niin lenkki vaihtuu helposti pleikkarilla pelaamiseen.

145. What is your opinion on second chances? (Mitä tykkäät toisista mahdollisuuksista?)
- Aika bueno, mut ovatko kaikki useampien mahdollisuuksien arvoisia? Tietysti vähän tapauskohtaista sekin, mutta ottavatko kaikki tuhmuroinnistaan yms opikseen anteeksiannon jälkeen. Mut yleisesti joo, iha hyvä juttu~

~ ~  ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

... Maistan jo nyt, etten pysty lukee tätä tulevaisuudes ku jo nyt hävettää nää vastaukset. >__> Mut joo, mukavaa uutta vuotta ihmiset! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti