Tiivistelmä (Gardenia)

Cobaltin tarinat #1. Lumilintu tehtäisiinkös?

- Coz löytää lumesta starlyn nimeltä Vega, joka joutui kauas pohjoiseen Adamsin kylän liepeille ilmavirtauksen mukana.
- Kaksikko löytää tiensä Snoverin herkkuhetki-nimiseen kahvilaan, jossa on tapahtunut vallankaappaus. Paikan pääomistaja Mimosa lepäili kotona selkänsä takia ja hänen kersansa, yläasteikäinen tytär Lina pyöritti kahvilaa pikkuveljensä Terryn kanssa äidin selän takana. 
- Coz pistettiin tiskaamaan yöpaikkaa ja eväitä vastaan, Vega tuli auttamaan marjojen keruun kanssa.
- Cozin fyysinen olomuoto temppuilee sekä Lina ja Terry tekivät hienoja voltteja yms.

Cobaltin tarinat #2. Peruskesä

- Coz ja Vega pistetään heti työhommiin. Cozzu tiskaa, Cozzu kuivaa ja Vega avusti Terryä marjojen kanssa.
- Lopulta myös Mimosa läytää itsensä kahvilaan ja hämmästyy sen aukioloa. Kersat saavat palautetta ja päähahmomme palkkaa. Masseis. ✨💰✨
- Porukka lähtee kesäriehaan, V&C voittavat sinkoammunnasta ison lapras-pehmon.
- Seuraavaksi matka jatkuu kirpputorille, sillä suklaatehdas jäi kesätauolle ja kondiittorihalli sai salamencesta. Kaupan pitäjä Mathias tarvitsee apua Pavun, pienen wynautin kuskauksessa naapurikaupunkiin Boreakseen vauvapokemonin vanhempien ja veljensä luokse. Totta kai Coz ja Vega ottavat tehtävän vastaan käytettyään miltei kaikki varansa tilpehöörin ostamiseen.
- Vega nukahtaa revontulien katselun hurjuudesta.

Cobaltin tarinat #3. Karkuteillä

- Coz käy heti aamusta hakemassa Pavun ja Mathias itkee itsensä suunnilleen rusinaksi.
- Tsädäm! sanoi Coz kun marjakorin heitti tämän ulottuvuuden tuolle puolen.
- Coz poimii marjoja joita ei tunne, hyihyi.
- Porukka löytää itsensä Hopeametsästä, jossa Papu kipittää omille teilleen pyryn turvin.
- Coz lähtee lähistön Laventeliluolaan, jossa joutuu kukkasilta käryävän mysteerihenkilön hyökkäyksen kohteeksi ja tästä jää hassunhauska viilto rintakehään. Luolaan löytää myös kolmas taho, joka pistää hyökkääjän nippuun, hoitaa Cozin haavan mystisellä vempaimella, jättää repullisen elektroniikkaa yms tälle ja katoaa hyökkääjän kanssa.
- Sillä välin Vega on löytänyt Pavun ja nämä painuvat luolaan. Luolan pokemonit kertovat hyökkääjän ja auttajan muistuttavan Cozmista enemmänkin. Coz herää heikohkona, mutta kolmikon matka jatkuu.
- Repusta löytyykin egg. :0
- Porukka jää taas vaihteeksi odottamaan myrskyn tyyntymistä, mitä ei tapahdukkaan. Vega lähtee hakemaan apua ennen kuin kaikki jäätyvät eggiä myöten, kehittyy matkalla staraviaksi ja palaa luolalle mökissä asusteleva delphox mukanaan.

Cobaltin tarinat #4. Näkinkenkiä jäämöhkäleelle

- Maxwell- niminen delphox on kiltisti pelastanut porukan ja tarjoutuu matkatoveriksi Boreasin suuntaan, sillä tuo lähtee myymään taikajuomiaan sinne.
- Coz ei kelpaa velhon oppipojaksi. Tilalla temppuilu aiheuttaa kyllä kummastusta ja epäluuloa ensikertaa sitä nähneelle Maxwellille. Tilan ja ajan herroja kun ei ole kuin muutamia.
- Coz ja Vega avustavat taikajuomien kanssa vastineeksi yösijasta. Regicen karjunta aiheuttaa lähestulkoon kakkahalvauksen Cozmiselle.
- Vegaa ärsyttää myöhäinen lähtö.
- Mystisen elektroniikkakassin sisältö on liian teknistä, pitää etsiä joku sitä tunteva.
- Coz liukastuu regicen jäävanaan ja tuon hansikas jäätyy kiinni. Se on mahdollisesti siinä kevääseen asti. Rip. </3
- Porukka pudottaa osan keitoksista ja lääkkeenä käytettävistä oddishin lehdistä syksyyn ja talveen valmistautuvien shayminien pesälle matkan varrella. Siilien tehtävänä on huolehtia metsän pokemonien terveydestä.
- Porukka lopulta löytää tiensä Boreasin laitamille, jossa parhaillaan järjestetään lumiukkokisoja. Coz ja Papu karkaavat kahdestaan edeltä kaupunkiin egg kainalossa.
(Coz ja Vega paleltuvat D:)

Cobaltin tarinat #5. Puu ja lintu

- Kolmikko eksyy suurkaupunkiin, Pavulle tulee nälkä, Cozille jatkuvasti paheneva nuhaköhä ja egg uhkaa kuoriutua. :0
- Ystävällinen mummo avustaa eksyneitä keittokulhoja sekä Thomasin antikvariaattia kohti juoruiltuaan yleisesti. Sitten Cozmiselta menee taju.
- Maxwell ei tykkää lyhenteestä Max. Vega fantasioi raunioista ja muusta opittavasta.
- Maxwell käy juomakauppaa ja Vega huomaa lähistöllä trevenantin, jolla on hyppysissä (1) Papu. Onneksi Maxwell ehtii hätiin, trevenant on nimittäin Borke, Pavun isä. Borke lähtee opastamaan Vegaa Cozmisen luokse, sillä tuo noukittiin talteen antikvariaattiin lepäilemään. Maxwell jää myymään litkujaan. Joka tapauksessa mission accomplished, Papu on kotona.
- Coz kuumetrippailee ja kovaa.
- Vega harmittelee kielimuuria eivätkä perheidylliä harrastavat pokemonit ehtisi kääntämään kuitenkaan. Tämä käy lepäämään, niin juuri sillä hetkellä egg päättää alkaa riehua.

Cobaltin tarinat #6. Rakkaalla lapsella on monta nimeä

- Eggistä kuoriutuu cosmog! Dun dun duu! Tulevan Celin söpöys herkistää raavaatkin miehet. Kyseinen tähtien lapsi kuitenkin nukahtaa heti kuoriuduttuaan ja piupiustattuaan ensimmäiset piupiunsa.
- Coz on seuraavan päivän iltana voittanut kuumeensa. 💪
- Cel saa nimensä. Coz tuntee tässä tuttuutta heti alusta lähtien.
- Coz ja Vega lähtevät ottamaan selvää juorusta, jonka mukaan metsässä luolan lähettyviltä on kuulunut merkillisiä ääniä. Mielummin mysteeriä ratkaisemaan kuin jäämään antikvariaattiin asiakkaiden jalkoihin. (Kasviskeksit naamaan ja menoksi)
- Kaksikko tapaa Maxwellin kaukalolla ja tämä lähtee näiden mukaan, sillä ei tiedä jos äänen aiheuttaja tarvitsee apua.
- Cozia säikyttää synkkä metsä, joten tuo karauttaa karkuun ulvonnan kuullessaan. Maxwellin sauva saa lohkareesta ja menee katki. </3
- Coz on saanut taas kukilta haisevan hyökkääjän kimppuunsa. Vega on maailman paras jäljittäjäbirba. <3 Tämä pistetään kuitenkin pakettiin ja piilotetaan luolaa odottamaan apua.
- Vega löytää luolasta sytkärin (ei iloa villipokemoneille, joten kaappaaja on ihminen) ja ennen kaikkea Cozin ja on sankari. 🏆 Coz on huterassa kunnossa, joten nämä jäävät luolaan lämmittelemään ja odottamaan Maxwellin hätäraketin kutsumaa apua. Lähistöllä näkyy liekkejä. Maxwell ja muodonmuuttaja ovat ottaneet yhteen. Sytkäri taskuun ja menoks.
- Vega ja Maxwell jäävät tyyppiensä takia alakynteen, joten Coz päättää olla sankari itse ja naulita lycanrocin alleen. Tuo kuitenkin muuttaa muotoaan hyvin Cozmisen näköiseksi ihmiseksi ja karkaa paikalta hämmennetyään porukkaa tarpeeksi.

Gardenian tarinat #7. Matkaa punnitseva vaaka

- Metsän tapahtumien valvottama Coz painelee katsomaan kuuta, saaden Borken seurakseen. Puupokemon pyytää porukkaa viemään Pavun takaisin Adamsiin, sillä tuo tuntuu kaipaavan kylää ja etenkin Mathiasta.
(- Coz ei voi aamulla hyvin, koska kahvi)
- Maxwell on hokkuspokkuroinut itselleen uuden sauvan (joka ei savua mystisesti)
- Maxwell pahoinpitelee ostamaansa kirjaa, Vega ei tykkää. Se ostaa myös Fame Checkerin ja on kovasti niin ylpeä. Coz ei tykkää somesta.
- Ihmiset ovat paineissa puutarhakeskuksen uusista ötököistä, mutta sinne seikkailu siirtyy myöhemmäksi (jos koskaan dun dun duu!)
- Terra hylkää saattelemansa porukan sukkelaan ja lahjustaa näille Care- ja Soothe Bellit. Maxwell ripustaa omansa taistelukärryihinsä. Papu kilistelee terveenä Care Belleineen. Ensi kerralla olisi kuulemma laskettelua tiedossa. :0
- Illalla Maxwellin mökin oven taakse ilmestyy Sylvaniniin (eli hiton kauas) kaipaileva gothorita Liberius. Libra pistää vuosisadan korteista ennustamiset käyntiin.
- Huvin keskeyttää lähelle iskenyt salama ilman ukkosta. Tietenkin siitä pitää ottaa selvää, joskin Maxwell ja Papu jäävät ukkosta piiloon mökkiin.
- Tähtisumun saattelemana ilmestyy kolmas tähtihörhö ja tuo yrittää viedä Cozzun. Toinen avaruus/tähtihörhö kuitenkin ehtii hypätä niskaan ja kaappaus keskeytyy. Sumuun joutuneet Coz, Vega ja Cel jäävät kirjaimellisesti tyhjän päälle ja putoavat mystiselle alueelle.

Gardenian tarinat #8. Pitääkö koristelehdet syödä?

- Toinen, alias kukilta lemuava hyökkääjä alias Cozmic "Mic" herää pylly kipeänä pusikosta. Tämä saa kaverikseen piupiustavan Celestian ja nämä lähtevät seikkailemaan yhdessäh. 🙌
- Kolmas, alias pelastava tekniikkarepun + Celin eggin lahjoittanut alias Traveler herää ojan ja Vegan viereltä. Lintu tökitään vain ojasta kuiville ja jatketaan matkaa jonnekin ja clefairyn ohi.
- Tarinan ensimmäinen tähtihörhö eli Cozminen herää auringonkukkapellosta. Tämä törmää kirjaimellisesti Zeru-nimiseen poikaan ja selviää, että porukka on joulutun Hohkan alueelle auringonkukkaniitty Asteralesiin.
- Luna- niminen clefairy on löytänyt Vegan ja avustaa tätä mutaisuudesta pois.
- Mic ei kykene jäljittämään Cozzua, koska tähtipöly sekoittuu kukkasten siitepölyyn. Tuo kylläkin huomaa Travelerin ja lähtee jahtiin ukkospilvien ilmaantuessa metsän ylle. Cel jää yksikseen. </3
- Vega on isosti väsy, joten Luna hakee shinyn ninetalesin Marian apuun. Tämä tulee jo vastaan varoittaen Jubilifestä lähestyvästä myrskystä. Luna kyytiin ja menoks.
- Zeru ja Coz hörppivät teetä perheen mökillä odotellen muiden ilmestymistä.
- Maria ja Luna ovat löytäneet ketun kouluttajan Zorionin ja nämä käyvät noukkimassa Vegan mukaansa. Nämä painuvat mökille ja Vega ja Coz ovat varsin riemuissaan jälleentapaamisesta.
- Cel ihmetelee taivaan kipeää käytöstä. Jubilifen metsikköön syttyy tulipalo ja Loki-nimisen Zoruan emo kuolla kupsahtaa. Mic kuskaa orvon mytyn kukkakedolle, vieden tämän ja Celestian the mökille.
- Tapaaminen on hilpeä ja Coz huomaa ymmärtävänsä Celiä. Zeru ottaa Lokin hoidettavakseen hyvin sukkelaan ja tottuneesti.
- Naapurin mummo on käskyttänyt Zorionin tarkistamaan palon jälkioireita ja totta kai päähenkilömme ilmoittautuvat mukaan.
- Mic pohtii tuttavallisesti maailmanloppua pöpelikössä.

Gardenian tarinat #9. Nyrkit pystyssä kohti uusia seikkailuja

- Mic tapaa heti aamusella Marian (lähti etsimään paria tuntemaansa opasta reissuun) ja huomaa ymmärtävänsä nyt pokemonien kieltä. Lokin kohtalo huolettaa, mutta kuulemma kaikki järjestyy jne.
- Vega ja Coz löytävät jänniä eli Zerun ja Zorionin perheen valokuvan. Maistuu draamalta.
- Aamupalan jälkeen päämöllit, Zorion ja Maria painelevat kohti Jubilifea.
- Sillä välin oppaiksi valikoituneet shroomishit Jade ja Amazonite törmäävät roggenrolaan, jota jälkimmäinen meinaa vetää turpaan, vaikka saakin itse nekkuunsa aika iloisesti. Sisarukset pääsevät kuitenkin jatkamaan matkaa, vaikka Aman jalka kipeytyikin jähinässä.
- Porukan matka jatkuu ja Cel on lähteä tuulen mukaan, mutta Vega ehtii apuun. Tulevaisuus sisältää lento-opetusta.
- Maria haistaa lähettyvillä Aman ja Jaden, joten Vega menee edeltä moikkaamaan. Näiden kimpussa on turhankin reviiritietoiselta vaikuttava larvitar. Se ja Vega ottavat yhteen ja dino rauhoittuu siinä vaiheessa, kun Vega vähän kovistelee steel wingiä esitellen.
- Larvitar itkeä tirauttaa, tuo jätettiin yksin vahtimaan aluetta (äiti ja siskot painelevat metsässä auttamassa, isä kuskaa vettä) ja lähistöllä tammen alla on Freya-zoroarkin hauta.
- Kuulemma tulipalo on saatu melko hyvin sammutettua, vaikka pokemonien kylä rinteillä sai osumaa enemmän. Jubilife itse on kunnossa.
- Vega ja Coz pohdiskelevat Micin ja Travelerin liittyvyyttä Cozmiseen.
 
-  Loki bongaa Micin ja lähtee tämän perään vuorille. Luna-clefairy lähtee varjostamaan mukaan.
- Porukka on päässyt ensimmäisen etapin loppuun lähelle pokemonien metsää. Cel saa kiukkuperse-ötökän pistimestä ja lääkettä.
- Ruokatauolla Vega kekkaa, että Maria-ninetales on preganté. Maria ei tiedä miten kertoa kouluttajalleen tästä ja onko ketusta huolehtimaan pienestä pokemonista.
- Zorionin ja Zerun välillä on draamaa. Ei maistu parhaalle poikasenkasvatusympäristölle. Cozmisesta tulee taas kasvattiotusehdokas.
- Porukka jakautuu kylää kohti lähteviin (Vega, Ama, Cel ja Maria) ja paloaluetta tarkastaviin (Jade, Zorion ja Coz, koska kylän pokemonit ovat henkisesti allergisia ihmisille). Tapaaminen Jubilifessa jee. Coz kirjoittaa adoptiopaperit.
- Loki tavoittaa Micin. Nämä lähtevät tarkastamaan pokemonien kylää ja etsimään Lokin Freya-emon hautaa.
- Coz juoksee pusikkoon.
- Vegan porukka löytää kylään, jonne näitä ei tahdota päästää. Maria mainitsee Freyan, joka oli kylän tietäjä ja nyt kylän pokemonit ovat hätäännyksissä ja eristyksissä, kun uutta tietäjää ei ole.
- Vega keksii ottaa yhteyttä vanhoihin kavereihin ja porukka lähtee kiitolaukkaamaan kohti Jubilifea.
- Jade sekä Coz ja Zori ovat jakautuneet vielä kerran. Traveler vie näiden työt, sillä tuo sammuttaa lopunnkin palosta sateellaan.
- Maria meinaa porsia kuusen alle, kun Mic ja Loki törmäävätkin porukkaan. Nämä otetaan talutusavuksi kylään ja Ama sekä Cel lähetetään viestinviejiksi Cozzun porukalle.
- Lokia ahdistellaan tietäjänrooliin. Mic kaappaa tämän iloiselle hassunhauskalle hautavisiitille.
- Zeru ilmoittaa Zorionille Lunan ja Lokin katoamisesta ja kysyy kuulumisia jee. Cel + Ama löytävät tulipartion, Zorionille kerrotaan kettunsa munailusta. Nämä lähtevät Jubilifeen, koska yö ja kylmä.
- Marjoja etsimään lähetetty Vega löytääkin Lunan marjapuskasta. Win win. Nämä painelevat kylään, Luna avustamaan Mariaa ja Vega pyörtymään.
- Jubilifen porukka painelee majataloon. Amaa ahdistaa ihmismäärä.
- Sopivan aikaskipin jälkeen Vega herää. Muna on pyöräytetty iloisesti ulos, joten Vega ja Luna painuvat nukkumaan. Tähdenlento bongattu jihuu boing.
- Haudalla Freya possessoi poikansa tuttavallisesti ja antaa Cosmicille elämänohjeita. Mic näyttää todellisen ihmismuotonsa ja Loki tunnistaa tämän metsäpalossa avustamisestaan. Tähdenlentojen laskeutuessa Mic tuntee, kun lopun alku on päässyt vauhtiin.
- Maria laulaa lurauttaa munalle. uwu

Gardenian tarinat #11. Vegan kynnet

 - Yöllä vuoriston alueelle on tippunut tähdenlentoja.
-  Vega sekä Maria munineen, Luna, Loki ja Mic painelevat Jubilifen kylää kohti.
- Coz ei ole nukkunut hyvin. Jubilifessa sähkölaitteet temppuilevat ja Celillä on paha olo. Sireenit toitottavat ja kylän väestö vieraineen kokoontuu aukiolle.
- Jubilifen kukkuloilla jysähtää, joten pokemonkylän porukka kyyhdyttää tahtiaan. Vega pääsee Jubilifeen ensimmäiseksi, käy vaihtamassa Cozmisen kanssa terveiset ja kiitää tutkimaan rinnettä.
- Tomusta nousee epäystävällisiä droneja, joita vastaan Vega ja lähialueen käyvät taistoon. Mic kissankorvineen seuraa perässä.
- Vegan toimiessa houkutuslintuna (hihahö) lentopokemonit etsivät suurimmasta dronesta heikkouksia. Traveler on löytänyt myös paikalle.
- Mic kertoo Vegalle, että isoadronea vedetään nekkuun murtamalla sen suojakuori. Vega ottaa tehtävän omiin kynsiinsä, kehittyy staraptoriksi ja pistää dronen pakettiin.
- Vega ja Mic laskeutuvat kylään. Coz räkii Vegaa ja porukka painuu pirtelöille juhlistamaan Vegan kehittymistä.
- Mic löytää dronea sorkkivan Travelerin, joka löytää jännän valoa hohtavan osan koneen sisuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti