maanantai 19. maaliskuuta 2018

Cobaltin tarinat #2. Peruskesä


Toinen tarinoista~ Kyseessä pisin yksilö näist kuudest. :O

"Cozzu ja Vega, ylös nyyyyyyyyyt~"
"Mhhmh... Cozzu?"
"Tulkaa alas kunha ootte valmiit, laitan syömistä pöytään. Katotaan sitten työpiste kuntoon saman tien. Nähdään kohta!"
Oven ulkopuolella Lina jätti kaksikon heräilemään uuteen päivään ja tömisteli alakertaan. Cozminen nousi vaivalloisesti istumaan sängyllään. Vegan sydän alkoi vihdoin rauhoittua alkujärkytyksestä, sillä tuo ei muistanut heti, ettei se nukkunutkaan viime yötä ulkona niin kuin yleensä. Coz nousi ylös ja meni kurkkimaan ikkunasta. Oli yllättävän valoisaa, vaikka kello olikin puoli yhdeksän, juuri niin kuin Lina oli uhannutkin eilen. Sinitukkainen venytteli vieläkin unisesti.
"Sanohan, mistä lähtien mie oon ollu Cozzu?" tuo nähtävästi osoitti kysymyksen Vegalle. Starly ei oikein tiennyt oliko kysymys kuinka vakava, kaksikkohan oli tuntenut toisensa vasta eilisestä. Jotain piti kuitenkin vastata.
"Nähtävästi tästä lähtien." Cozzu virnisti. Sitten hän tarttui peiton reunoihin ja nosti sen eteensä jonkinlaiseksi näkösuojaksi. Hänen kasvoillaan oli jotenkin ilkikurinen ilme. Vegaa alkoi hermostuttaa.
"Siehän muistat, kun eileen miun kenkien läpi pystyi näkemään ja sit ne muuttu tupsutöppösiks?"
"... Joo?"
"Katoppas tätä temppuu!" Cozminen virnuili pudottaessaan peiton lattialle. Hän oli täydessä vaatetuksessa, vaikka oli vasta äsken t-paidassa ja shortseissa. Vegan teki mieli kiljua. Coz taisi huomata linnun hätäännyksen, sillä tuo noukki peiton lattialta ja heitti sen sängylle hätäisesti.
"Anteeks, aattelin kertoo eilee lisää, mutta sie vaikutit niin uniselta etten viittinyt enää. Toivottavasti töiden jälkeen ehtii", sinitukkainen hymyili ja vaikutti muistavansa hampaidensa olemassaolon.
"Oota, käyn pesee hampaat", Coz ilmoitti ja nappasi suoraan ilmasta punaisen mukin, missä oli hammasharja ja tahnatuubi. Vega jäi yksin huoneeseen. Sille tuli taas vastustamaton hinku kiljua.
'Mistä ihmeestä tuollaisia ihmisiä edes löytyy? Ei tuo tavallista ole, sen tiedän', lintu mietti. Cozminen oli edelleen vaarattoman oloinen, vaikka tuo temppuili vaatteidensa kanssa ja repi tavaraa tyhjästä. Vega tyytyi hymähtämään. 'Kosminen todellakin.''

Hampaat puunattuaan Coz haki starlyn alakertaan aamupalalle. Terry lusikoi unisesti puuroa suuhunsa ja pystyi sanomaan juuri ja juuri huomenta kaksikolle. Lina oli tuonut puuropadan baaritiskille. Hän arveli, että Vegallekin puuro kävisi ja kyllähän tuo toisi lämpöä ja virtaa lounaaseen asti. Kaikki söivät puuron vikisemättä.
"Alkaako teil koulu mihin aikaa?" Cozminen kysyi jotenkuten heränneeltä Terrylta. Poika katsoi hetken aikaa kaukaisuuteen.
"Taisi olla 14. päivä. Onneks lomaa on viel muutama viikko jäljellä", hän vastasi ja jatkoi jalkojensa survomista villasukkiin. Coz näytti järkyttyneeltä.
"Nyt on kesä!" sinitukkainen kuiskasi järkyttyneenä.
"Niin käy aina välillä", Vega vastasi. Kyllä kai se kummastutti, että kesällä sataa lunta, mutta näin pohjoisessa siinä ei ole mitään kummallista. Sitä voisi miettiä myöhemmin, työt oli hoidettava ensin alta.


"Mikä olo? Pystytkö lentää?" Coz kysyi vielä, ennen kuin Vega ja Terry lähtisivät marjametsälle.
"Ihan hyvä, ainakin nyt. Eikä ilma tunnu niin kylmältä kuin eilen, huivikin auttaa. Ja yritän saada meidät mahdollisimman aikaisin takaisin, älä huoli", lintu selitti tiskijukalle. Cozminen oli sitonut huivinsa                                                                        starlyn kaulalle, joten sen selkä oli ainakin suojassa lumelta.
"Lähetään jo, täällä jäätyy!" Terry hyppi jalalta toiselle lämmittääkseen itseään. Pojalla oli tietenkin talvivaatteet lapasia ja pipoa myöten, mutta paikallaan seisoskellessa pakkanen pääsi pureutumaan saaliiseensa vaivattomammin. Vega nousi lentoon ja Terry poimi puolestaan kahvilan kulmalta pajuista punotun marjakorin ja lähti saman tien juoksemaan kylän laitaa kohti, jonka reunassa häämötti lupaavan näköinen pusikko. Lentävä otus pysyi helposti kaksijalkaisen vauhdissa, mutta mieluummin seurasi tätä marjapaikalle kuin eksyisi tuosta heti. Cozminen katsoi kaksikon perään ja lähti takaisin sisälle Linan avuksi.


Kahvilassa tuoksui selvästi tuoreelta pullalta ja kahvilta. Lina oli juuri laittamassa leivonnaisia näytille ja hymyili Cozmiselle tämän saapuessa tiskin taakse. Hän nosti sivupöydältä essun.
"Sie saat lainata tätä, jos sinulle semmoinen käy. Miusta tuntuu heti paljon työukkomaiselta, kun on edes jotain työvaatetta päällä", Lina hihkaisi ojentaessaan Cozille essun. Hän kiitti ja laittoi sen ylleen. Sinitukkainen tuntui odottavan, että siinä lukisi edes "köyhä" tai "orja", mutta essu oli kokonaan iloisen vihreä. Väri tuntui jotenkin sopivan Linan persoonaan.
"Jätin siulle kans pari munkkia välipalaksi, syö kunhan ehdit", Lina lisäsi aurinkoisesti hymyillen. Coz tunsi suupieliensä nousevan väkisin ylös. Hän jäisi mieluusti pidemmäksikin aikaa, vaikkei palkkaa saisi. Lina vaikutti huolehtivan kaksikon tarpeista ja aina katto pään päällä sekä eväs lautasella maistui. Tai tätä mieltä hän oli juuri ennen kuin ulkoa alkoi kuulua hirvittävää älämölöä ja sisälle valui kauhea ihmismassa. Ja kauhea ihmismassa meinasi samaa kuin hirveää tiskikasaa.
"Tiskinurkkaan siis", Coz mutisi ja laahusti käynnistämään tiskikonetta.


"Ooooooooo kato Vega, marjoja!"
'No niinpä näyttää olevan', Vega pyöritteli silmiään henkisesti. Terryn piti nähtävästi huutaa aina, jos näki yhdenkin marjan lumen keskellä. Tavallaan se oli hyvä apu, mutta tavallaan myös hyvin ärsyttävää. Starlyilla oli muutenkin hyvä näkö ja Vega oli onnistunut paikallistamaan jokaisen marjan, ennen kuin poika tuli ja kiljui. Eikä kielimuurin takia lintu pystynyt sanomaan mitään vastaan, piti vain kestää. Rehellisesti sanottuna Vega olisi aika varmasti selviytynyt tehtävästä ihan hyvin yksinkin, mutta lintu ei kyennyt millään nostamaan painavahkoa pajukoria metsikön läpi. Se oli myös kokeillut kannustavaa sirkutusta, mutta Terry oli luullut sitä varoitushuudoksi ja pötkinyt pakoon. Siinä meni taas aikaa hukkaan, ennen kuin lapsi löydettiin lumikasaan hautautuneena.
"Toivottavasti päästään tänään pulkkamäkeen!" Terry tuntui iloitsevan jo valmiiksi. Hän oli höpöttänyt mäkeen menosta koko aamun, kunhan oli herännyt kunnolla. Vega poimi mahdollisimman varovasti marjoja korkeammalta pensaasta ja hymähti itsekseen hataralle muistolleen. Vegan ja sen sisarusten ollessa pieniä niiden isä, Algorab- nimien honchkrow näytti miten lasketaan mäkeä. Nähtävästi isommatkin varikset olivat ihan yhtä leikkisiä kuin pienetkin. Kolme poikasta arastelivat aluksi ensiluntaan, mutta uskaltautuivat kuitenkin pesästä pois. Uljas honchkrow oli pyörinyt lumessa mäkeä alas ja suoraan kuoppaan, joka oli täyttynyt höttöisellä puuterilumella. Poikaset luulivat jumiin juuttumisen kuuluvan asiaan, joten nuo kierivät isänsä perään kaikki kolme. Niiden emolla olikin ihmeteltävää, kun pesä oli tyhjänä ja hänen kumppaninsa yritti ähistä pois ahtaasta lumiansasta poikastensa kanssa. On sanomattakin selvää, että isä oli loppuviikon arestissa.


Yhteistyöllä (jeeeh) Terry ja Vega saivat marjanpoimimiset hoidettua pois alta. Metsästä ryömiessään he huomasivat, että miehiset työukot ja -akat kokosivat jonkinlaisia telttoja ja kojuja. Jotain jännää oli aivan selvästi tapahtumassa. Terryn silmät syttyivät ja hän suorastaan kiisi nauraen Snoverin herkkuhetkeä kohti. Jollain ihmeellä hän sai pidettyä kaikki marjat korissa, vaikka heittikin etuperinvoltin parruja kuskaavan miehen hartioilta. Vega räpytteli pojan perään niin pian kuin suinkin. Lintu kiitti sään armollisuutta, tänään ilma oli paljon leudompi kuin eilen, vaikka tähtitomumainen lumi kimalteli taivaalta alas kuten aina. Se sai Terryn kiinni tuon avatessa ovea, joten sen ei tarvinnut jäädä puntaroimaan ulos, miten ovi vedetään auki. Terry linkaisi huivinsa ja takkinsa jonnekin naulakon suuntaan, marjakori jäi lattialle kiireessä. Sisälle tuli ainakin mukillinen lunta tuon kenkien mukana. Lina kurtisti kulmiaan niin moittivasti kuin vain suinkin pystyi.
"Terry, miehän olen sanonut ties kuinka monta k-"
"Lina ne rakentaa kesäriehan kojuja ja semmosia!" Terry pulisi innoissaan kuin räjähtämäisillään oleva ilmapallo. Tai antaa olla, tuskin ne siitä tykkäävät. Linan ilme lämpeni heti. Sitten hänkin oli miedosti räjähtämäisillään oleva ilmapallo.
"Onko ne jo tänään? Unohin ihan!" siskoihminen läpsäytti pikaisesti nuppiaan. "Viittitkö mennä kysymään, et onko Cozzulla mitään tekemistä illaks. Voijaa mennä porukalla riehaan jos se hänel sopii."
"Joo!!" Terry oikaisi tiskin yli ja viipotti keittiön tiskinurkkausta kohti. Sillä välin Vega puhisi marjakoria nostaessa ja sai kun saikin nostettua semipainavan objektin baaritiskille. Starly retkahti korin viereen puuskuttamaan siivet levällään.
"Kiitoksia Vega~ Terry olisi voinut kyllä tuoda tämän pöydälle asti", Lina mutisi mulkoillen veljensä suuntaan. Syvä huokaus. "No ei voi mitään, kunhan menevät pakkaseen asti niin hyvä tulee." Sen sanottuaan nainen alkoi puurtaa erillisiä laatikoita pakastepusseja etsien. Vasta nyt Vega pääsi kunnolla silmäilemään, millaista kahvilassa oli päivällä. Tyhjältä vaikutti. Kahvimukeja sekä tarjottimia näytti puuttuvan kuitenkin vinkeä määrä viime kerrasta.
"Coz on tulossa kans!" Terry pomppi tasajalkaa keittiöstä.
"Ai on tulossa?" Lina mätti marjoja pakastepusseihin.
"Oon tulos", Coz laahusti Terryn perässä keittiöstä. Äänensävystä ja rusahtelevasta selästä päätellen tiskaaminen otti voimille. Sinitukkainen haukotteli kämmenselän takana.
"En kyllä arvannut, et aamulla tulisi nii paljon porukkaa. Turistit vielä menee, mutta ne rakentajantyyppiset oli yllätys", Lina katseli pahoittelevasti Cozmista. "Myö voidaan hoitaa loput, menkää molemmat vain lepäämään."
"Ok!" Terry oli jo lähtökuopissa, mutta tuon sisko ehti pysäyttää veljensä menon siihen paikkaan.
"Cozzua ja Vegaa tarkoitin mie", Lina hihkaisi ja tuon silmät kiiluivat huolestuttavasti. "Sinä hoidat pöydät ja tuon vesilätäkön tuosta ovensuulta tänne."
"Iha epää!"
"Itehän sie noi lumet sisälle toit!"
Coz ja Vega eivät halunneet jäädä seuraamaan sisarusrakkautta, joten sinitukka korjasi lintukaverinsa baaritiskiltä pois ja pinkoi vierashuoneeseen niin nopeasti kun vain kykeni.
"No, miten metäs meni?" Coz kysyi rojahdettuaan sängylle.
"Siinähän tuo. Terry on kovaääninen ja aina menossa, siitä miinusta. Tosin kumpikaan meistä ei paleltunut, joten siitä plussaa. Kiitos huivista muuten", starly sirkutti lehahtaessaan ikkunalaudalle. Se sai huivin pujoteltua pois, sillä liika kuumuus alkoi ahdistaa poloista. Cozminen nousi ylös ja kääräisi huivin takaisin, hävittäen sen taas ilmaan.
"... Saanko kysyä, miten teet tuon hävittämistempun?" Vega kysyi hitaasti. Coz katsoi lintua hetken aikaa hölmönä kuin muistaen, ettei tavaroiden repiminen tyhjästä ja jonnekin häivyttäminen ollut aivan tavallista.
"Se- niinku mie-" näytti siltä, että sinitukkaisen kädet yrittivät kuvailla jotain kuvaamatonta. Tai Cozminen harjoitteli uimaan kissaa ja koiraa samaan aikaan kuiviltaan. Vegan teki mieli hihittää.
"Säilytätkö niitä jossakin?" Vega muotoili yksinkertaisemman kysymyksen. Nyt alkoi raksuttaa.
"Mie säilytän tavaroita semmoisessa tyhjästä tilasta. Vaatteita ja hillopurkkeja ja näkkileipää ja semmosta. Siel taisi olla kans ensiapupakkaus jossakin kans. Pitäis järjestellä koko paikka hälytyksen varalta, jos se pakkikin löytyis. Mut muistan kuitenkin tavaroiden nykyiset sijainnit ihan hyvin ja ensiapua harvemmin tarvii, kunhan on potioneja matkassa." Vega nyökytteli uudelle tiedolle. Sinnohissa kuuli vähän väliä eri ulottuvuuksista ja semmoisista. Äiti kertoi välillä giratinasta, vääristyneestä maailmasta, toisesta hullusta sinitukkaisesta ja siitä, miten hän oli pieksemässä kaikkia kolmea vuorotellen. Äiti varmaan lentäisi sukkulana Sinnohista asti, jos jotain hälyttävän oloista tapahtuisi.
"Eli pystyt vaihtamaan tavaroiden paikkaa sen ja tämän välillä?" Vega ei oikein tiennyt mitä tarkoitti "tällä", mutta toivoi, että se selviäisi pikapuoliin.
"Pähkinänkuores joo", Coz vastasi lopulta rapsutettuaan päätään hetken. Kaksikon välille laskeutui joksikin aikaa yleinen miettimispaussi. Cozminen näytti miettivän jotain pitkään ja hartaasti. Lopulta tuo näytti tekevän päätöksensä ja keräsi ajatuksiaan huokaisten. "Ootko sie menossa minne päin täält?"
"En oikein tiedä. Oleskelin etelässä päin viimeksi. Ei minulla taida olla mitään ihmeempää määränpäätä vielä suunnitteilla. Kuinka niin?" Vega kallisti päätään tietämättä ollenkaan, miten söpö tuo osasi olla.
".. Mie oon tavallaan tottunu matkaamaan kolmen tai neljän porukas yleensä. Parikin riittää... Joten jos siit ei oo vaivaa, nii voinko tulla siun mukaan?" Coz hiplasi takaraivoaan hermostuneesti. "Eihän myö olla tunnettu toisemme kun vähän yli päivän, mut kuitenkin." Siniset hiukset pörhistyivät silmissä. Vega olisi mielellään hymyillyt, jos nokka olisi niin taipuisa.
"Eiköhän se minullekin sovi", lintu myöntyi ja katsoi ihmisennäköisen keltaisiin silmiin. Niihin näytti syttyvän tähtiä.
"Mahtavaa! Mie en laskis itteeni yksinään minnekään jos totta puhutaan", Coz rapsutti leukaansa rauhoittuessaan. "Niin, miun pitäis varmaan näyttää viel yks juttu.." Vega seurasi Cozmisen eleitä silmä kovana. Hän hengitti syvään, ojensi kätensä eteensä ja hengitteli rauhallisesti. Sormet alkoivat näyttää jotenkin läpikuultavilta. Starly joutui räpyttelemään silmiään hämmentyneenä, kun  käsi oli jo ranteeseen asti kadonnut. Cozminen ravisti samaista käsivarttaan, josta oli jo osa hävinnyt. Hän hymyili jotenkin pahoittelevasti Vegalle, joka lennähti tarkastamaan kadonnutta ruumiinosaa lähempää. Se ei tuntenut mitään käden kohdalla. Se tyytyi vain töllistelemään hämmentyneenä ja istui Cozmisen viereen.
"Miten sinä tuon teit? Oletko taikuri vai mikä?" Vega uskaltautui kysymään selvittyään alkujärkytyksestään. Coz nousi ylös ja töppösteli ikkunalle ja avasi sen kokonaisella kädellään ja pisti läpinäkyvän pihalle. Onneksi kukaan ei näyttänyt kiinnittävän erityisempää huomiota sinitukkaisen puuhiin. Starly järkyttyi toisen kerran, mutta hieman lievemmin tällä kertaa Cozin kääntyessä häntä kohti. Molemmat käsistä olivat jälleen ehjät ja hän hymyili voitonriemuisesti. Sentäs hullunkiilto silmissä puuttui.
"Mie muodostun tähtipölystä nii kuin kaikki meist. Se on miullekin mysteeri, miten mie pystyn muuttaa itteeni näin vapaasti. Koko kropan häivyttäminen taas vie hirveesti energiaa", Cozminen selitti.
"Miten käden ikkunasta työntäminen auttaa sitten?" Vega jatkoi kysymysjonoaan uudella kysymyksellä.
"Vesi auttaa miua kokoontumisessa. Pöly pysyy suhtkoht samassa paikassa mistä mie koostun, muttei sitä pysty tuntemaan. Aura saattaa näkyä vielä, mutta mie en niitä harmi kyllä näe. Mie kans osaan jotenkuten teleportata, mut sit mie oon seuraavat päivät enemmän tai vähemmän henkitoreissani, eli en harrasta sitä mielelläni. Varmaan jotenkin osaan hallita tilaa niin ku tavaroiden kans. Ei todellakaan mitää palkian tasoa, mut kuitenkin nii on sattunu käymää." Vegan teki taas hirveästi mieli kiljua niin kovaa kuin lähtee. Nainen taisi kuitenkin puhua totta maistiaisvoimista päätellen.
"... Syötkö sinä?"
"Joo, melkeepä kaik menee alas."
"Haavoitutko?"
"Aina välillä jos en ehdi väistää tarpeeks nopeesti. En kyl mielelläni kokeile kuolevaisuuden rajojani viel, kiitos vaan."
"... Kakitko?"
"Totta mooses."
'Eli ihan kuolevaiselta hän vaikuttaa, vaikka onkin vähän outolintu. Mielenkiintoista enemmänkin', Vega tuli päätökseensä. "Selvä. Minne päin lähdetään täältä seuraavaksi?" Ja siitäkös Cozminen innostui. Alakerrassa Lina ja Terry ihmettelivät yläkerrassa pomppimista, mutta jatkoivat päivän loppusiivoustaan. Munkit voisi syödä ennen lähtöä kesäriehaan. Niiden avautumisessa menisi vielä pari tuntia. Adamsissa kesti tavallisesti vain vähän aikaa juhlien järjestelyssä, sillä ylimääräisiä kisoja ja semmoisia karsittiin usein rankalla kädellä ja näin ne pidettiin pieninä. Kyläläisiä ei näyttänyt haittaavan, kunhan kaikilla oli kivaa. Cozmisen kysellessä etelän kylistä ja kaupungeista olallaan istuvalta Vegalta he laskeutuivat rappuset rauhallisesti alas.
"Kesäriehaan pääsee vast tunnin päästä. Ihan pyllys tämmöne toiminta", Terry mutisi baarijakkaralle luhistuneena kaakaomuki nenän edessä. Lina oli putsaamassa tiskikonetta ja Cozminen irvisti äänen tuomille pahoille muistoille.
"Mitäs myö tehää?" sinitukkainen kysyi starlylta ehdotuksia.
"Lähdetäänkö ulos? Eilen ei päästy katselemaan paikkoja yhdessä sattuneista syistä", lintu kysyi perustellen. "Joo mennää vaa-"
"Äiti tulee!" Terry huusi. Vega aisti kauhun hänen äänessään. "Äkkii piilota munkit!" ja Lina teki työtä käskettyä eli heitti ne Cozmiselle ja Cozminen heitti ne vain tavaratilaansa. Onneksi sisaruksilta meni ohi kyseinen tapahtuma, sillä tämä äidiksi nimetty henkilö lampsi sisälle painavaa kangaskassia pidellen.  Ruskean parka-takin alta kuoriutui leveäharteinen nainen, jolla oli siinä vaiheessa hyvin tuima ilme. Hänellä oli myös geneeriset äitihiukset.
"Terve, saitte nähtäväst paikan pidettyy pystyssä", nainen kysäisi ja lampsi kasseineen keskelle kahvilaa. Lina näytti ahdistuvan. "Mut miks tää kahvila on auki?" äiti hymyili.
"Me- mie tuota noin.. Tavallaan halusin auttaa ja tää on tavallaan ollut.. pari päivää auki", Lina selitti katsellen varpaitaan kiinnostuneena. Vasta nyt Cozminenkin huomasi, ettei tyttö voinut olla kuin muutaman vuoden Terrya vanhempi. Yläasteikäinen rääpäle siis. Tosi pieni. Vau.
"Vai pari päivää, hm?" äiti vilkaisi Terryn suuntaan. Vega haistoi kylmän hien nousevan pintaan.
"No ehkä kolme.. tai neljän suuntaan", poika vinkaisi. Äiti huokaisi ja pyöritteli päätään. Hänen ilmeensä suli, muttei hän ollut todellakaan tyytyväinen lastensa puuhiin.
"Turha sitä on surra enää, luulisin. Kahvilan pito o kuitenki tarkkaa hommaa, joten apua olisitte tarvineet joka tapauksessa", äiti totesi. Vasta nyt hän huomasi Cozzun ja Vegan. "Tulitkos sinä kattomaa kesäriehaa?"
"Myö tavallaan tultiin ettimään yöpaikkaa eileen, mutta tiskaamisesta saatii muruu rinnan alle ja hyvät yöunet", Cozminen selitti. Olisi turha kaarrella, sillä tämä nainen näki valehtelun varmaan kilometrinkin päästä. Ja nainen mulkaisi silmillään lapsiaan tämän kuultua.
"Lina?"
".. Niin, äiti?"
"Olikos nuorukainen tiskaamassa minkä aikaa?"
"Öh.. Tänään muutaman tunnin.." ja tähän äiti päästeli eriskummallisia nuhtelevia ääniä. Cozin niskavillat nousivat pystyyn muuten vain.
"Sekin vielä", nainen mutisi. "Se on ihan liikaa yhestä yöpaikasta". Coz oli juuri sanomassa jotain vastaan, mutta huomasi äidin päättäväisen ilmeen. "Tuu, laitetaan paperit kuntoon", sanoi hän ja sinitukkainen seurasi naista keittiön pikkutoimistoa kohti. Vega jäi suosiolla matkasta, mutta sekin joutui pistämään jalanjälkensä paperiin.
"Tää on tällä selvä. Ootteko lähdössä tänään? Voin maksaa palkan tänään", äiti hymyili nyt. "Ja pitää varmaan laittaa vähä extraa noiden yksien vahtimisesta." Coz yritti pistää taas vastaan, mutta mitään vaikutusta piipityksellä ei ollut. Kahvilan puolella Lina ja Terry olivat vajoamassa mieluusti maan alle, mutta äiti näytti antaneen tempauksen anteeksi. Terry oli oikeastaan käynyt etsimässä rahansa kesäriehaa varten. Hän oli jälleen lähtökuopissa.
"Mennää jo, siel on ihmisii!" Terry ei jäänyt odottamaan muita vaan kiisi Lina perässään keskusaukiota kohti, kunhan o saanut vaatteet niskaansa. Cozminen oli juuri laittamassa Vegalle huivia, kun äiti iskee baaritiskille jotain kilisevää ja kahisevaa. (Hän ei huomannut huivin siirtämistä juttuja kaivellessaan.) Baaritiskillä oli rahaa.
"Siinä 100 heart coinia, toivottavasti riittää", nainen hymyili ja Cozminen vilkuili ympärilleen leuka auki. Vega ei tiennyt ihmisvaluutasta hirveästi, mutta 100 jotakin kuulosti isolta määrältä. Taas Coz yritti muodostaa heikkoja vastalauseita, mutta tyytyi kiittämään kumarrus-niiauksen kera ja kipitti ulos.


Kojut olivat rakentuneet yllättävän nopeasti, vaikkei niitä tainnut olla kuin kuusi pienempää ja pari isompaa. Toisessa isommassa oli  jotain pelejä ja kilpailuja. Kaksikon kipittäessä sisäänkäynnin portin ali alkoi hipsiä lunta. Terry oli jo leikkimässä lumisotaa muiden ikäistensä lasten kanssa. Lina kipitti vastaan ja pahoitteli narraamistaan. Äiti oli kuulemma vain viiden päivän hermolomalla ja jättänyt lapsensa vahtimaan kahvilaa. Ei siis pyörittämään. Lina oli kuulemma lähdössä pyörähtämään suklaatehtaan myymälässä ostamassa jotain anteeksipyyntönä.
"Tääl on suklaatehdas?!" Coz kiljaisi hämmästyneenä.
"Se on vähän kauempana koordinaattorihallin vieressä. Eteen on vaa kasvanu hirveesti kuusia, ettei niitä näe täältä kylältä päin. Etenki halli on nätti, voidaan käydä pyörähtämässä sielläkin", Lina näytti piristyvän. Hän katseli kesäriehan kojuja ja huokaisi haikeasti. "Kesärieha oli aikasemmin paljon isompi tapahtuma. Koordinaattorihalli ja suklaatehdas tuo uusia turisteja, mutta aikasemmin ne tulivat kahviloiden ja kauppojen takia. Onneksi tääl ei ole isompia tavarataloja lähettyvillä, sillä myökin varmaan menetettäisiin siinä paljon asiakkaita." Cozminen nyökkäili Linan selostukselle.  Vega tähyili ihmisten sekä muutaman pokemonin menoa sinitukkaisen olkapäällä. Kaksijalkoja eikä pokemoneja näkynyt montaakaan ja tihenevä tuisku varmaan verotti vierailijoiden määrää. Kojujen pitäjät tärisivät enemmän tai vähemmän ja osa kojuista oli tyhjillään, varmaan myytävät asiat olivat vielä tuloillaan. Adamsissa olisi varmasti vielä mitä nähtävää, mutta reissuun lähteminen poltteli Cozin jalkapohjia. Vega viihtyi hyvin viileässä ilmastossa, mutta näin kova kylmyys oli sinnohilaiselle aivan liikaa. Jos huomenna päästäisiin lähtemään ja aloittamaan matka, mitään vastalauseita ei tulisi. Sitä ennen oli vielä iltapäivä ulkona pyörimistä. Parempi ottaa ilo irti ja silleen.


"No, mitä kokeillaa ensin?" Cozminen kysyi Vegalta, kunhan he olivat vilkuilleet kojut läpi. Vegan mielenkiinto kiinnittyi jonkinlaiseen peliin, jossa ammuttiin erikokoisia maalitauluja.
"Näin tuollaisen Celectic Townissa, mutta siinä ammuttiin ilmapalloja. Täällä varmaan on vain niin kylmä, etteivät ilmapallot kestä kasassa. Muutenkin luontoystävällisempää tämmöinen kuin muovinpalasten räiskiminen suuntaan ja toiseen", starly päätteli.
"Sinne siis?"
"Sinne siis."
Ampumispelin kojunpitäjä oli nuori nainen, joka oli pukeutunut kokonaan violetin ja sinisen sävyihin. Hän näytti hyvin iloiselta, kun edes joku tuli pelaamaan. "Tervetuloa! Kuinka monta kierrosta saisi olla?" hän kysyi posket pakkasesta punertuneina.
"Öh, tuota.." Coz takerteli ja huomasi hinnaston kojun pöydällä. Kolme laukausta per kierros. "Kaks kierrosta näi ensalkuun, kiitos."
Omenaposkinen hymyili sädehtivästi. "15 heart coinia, kiitos!" Cozmisen ojennettua rahat hän kumartui pöydän alle ja nosti sieltä vihreän singon näköisen kapistuksen. "Onnea matkaan!"
Sinitukkainen nosti ampumavälineen varovaisesti pöydältä ja tutkaili sitä hetken. Onneksi se ei ollut kauhean painava, mutta sitä riitti tähtäämisen vaikeuttamiseksi. Hän nosti singon olkapäälleen tukevasti Vegan kaveriksi. "Viittitkö sie sanoo, milloi ammutaan?"
"Selvä", Vega myöntyi ja samassa Coz painoi liipasinta. Kojunpitäjä ehti sukeltaa ketterästi neonkeltaisen pallon alta pois ja pyöräytti itsensä ympäri tolpasta kiinni pitäen. Pallo lensi mukavasti isoimman maalitaulun ohi ja möksähti puutaustaa vasten.
".. Anteeks, luulin et piti ampuu jo", Coz sanoi apeasti. Vega huokaisi huomaamattomasti.
"Ei mitään, viisi yritystä vielä jäljellä!" violettitakkinen hihkaisi ja kierähti tolpan taakse turvaan. Tällä kertaa Vega sai ohjeistettua Cozmisen tähtäämään keskikokoista maalia.
"Jaaaa ammu", Vega sirkutti ja karvahattuinen teki työtä käskettyä. Pallo osui jotenkuten keskelle maalia.
"20 pistettä!" kojunpitäjä kiljaisi.
"Hyvä Vega! Ja sit seuraava", Coz kehui ja latasi sinkoon kolmannen pallon. Vega päätti yrittää pienimpään maaliin osumista, mutta pallo meni huti.
"Ensimmäinen kierros on päättynyt, saitte 20 pistettä. Vielä kolme palloa jäljellä~" violettinuttuinen liversi ja keräsi pallot lumelta vauhdikkaasti. Cozminen laski singon pöydälle ja pyöräytti hartioitaan Vegan tasapainoillessa mukana. Starly otti taas pienimmän maalin kohteekseen. Riskejä piti ottaa aina välillä. Tällä kertaa pallo osui maalitauluun kumahtaen mukavasti.
"Yhteensä 50 pistettä!" kojunpitäjä ilmoitti. Vega päätti kokeilla uudestaan. Täysosuma.
"80 pistettä!" ja samassa kesäriehan läpi puhalsi jäätävä tuuli. Lunta pyrytti enemmän ja enemmän.
"Jatketaan kunhan tuuli on hiljentynyt", Vega kuiskasi ja pörhisti sulkiaan lämmittääkseen itseään. Coz nyökkäsi ja hengitti syvään. Nähtävästi hän pidätti hengitystään ampuessaan osuakseen paremmin. Lintu neuvoi sinitukkaista tähtäämään jälleen pienimpään maaliin. Kaksikon välille lankesi syvä hiljaisuus, kunnes viima lauhtui. Vega odotti oikeaa hetkeä ja käski Cozmista ampumaan. Pallo osui taas, mutta nipin napin.
"110 pistettä!" kojulainen kiljaisi jälleen. Coz huokaisi helpottuneena, pyöräytti jälleen hartioitaan ja odotti Vegan ohjeita. Starly tunsi, kun tuulenvire alkoi taas ja päätti tyytyä isoimpaan tauluun osumiseen varmuuden vuoksi.
"Valmis? 1, 2, 3, nyt!"
Ponk!
"120 pistettä!" kojunpitäjä kiljaisi jälleen ja keräsi pallot kasaan. Vedettyään piponsa paremmin päähänsä hän alkoi taas kaivella pöydän alustaa. Nainen nosti ison lapras-pehmon pöydälle. "Tälläinen tuli! Tervetuloa uudelleen~" violettitakkinen hymyili aurinkoisesti. Kaksikko kiitti ja Cozminen nosti pehmolaitoksen syliinsä. Laprasin pää nojasi lempeästi Vegaa vasten, mutta sillä hetkellä lintua ei kiinnostanut halailu.


Kaksikko oli kiertänyt kojut jo toiseen otteeseen, mutta kylmyys alkoi jäytää ytimiä jo nyt. Eikä laprasin kantamisesta ollut mitään apua, siinä vain väsyi kädet kun syli on täynnä pehmoa.
"Cozzu ja Vega, tulkaa ottamaan keittoa!" Lina kutsui kaksikkoa kojun luota, joka oli heti sisäänkäynnin vieressä. Sen sisäpuolella oli jotenkuten kyrpiintyneen näköinen mies, joka näytti haluavansa olla missä vain kuin lapikoimassa kasviskeittoa lumituiskussa. Coz ei voinut siirtää pehmoa ihmispaljoudessa, joten hän raahasi köntin mukanaan. Terry puuskutti Linan vierellä aivan puhki. Pojan huppu oli täynnä lunta. Cozminen laski laprasin hetkeksi maahan lumelle ja otti vastaan Linan ojentaman keittolautasen. Vega sai myös omansa, vaikka se olikin pienen jälkiruokakupin kokoinen. Molemmat saivat sentäs vatsansa täyteen.
"Klarisse muuten sanoi, et suklaatehdas meni eileen kesätauolle", Terry kertoi lusikoituaan keittonsa. Uutinen ei ollut mieleinen Linalle ja Cozmiselle, sen Vega huomasi heti.
"Pitää keksiä jotain muuta äitille sitten.. Käydään pyörähtämässä kirppiksellä, sieltä voisi löytyy jotain. Mut käydään ensin koordinaattorihallilla ja..." Lina lopetti lauseensa kesken huomattuaan Terryn ilmeen. "Älä vaan sano.."
"... Hallikin on remontissa, Ron kerto äsken."
"No mitä pyllyä?! Hyväs kunnossahan se oli vielä toissaviikolla!"
"Ei sen salamence-tapaturman jälkeen."
"Mutkun!!!"
"Kyllähän sen arvaa mitä tapahtuu kun on nii iso pokemon pienel lavalla ja se osaa hyper beamin."
"Aaaaaaaa!"
"Ja lava rysähti vielä sen painon alla, kun se ei pystyny liikkuu ja lähtee ajois päältä pois."
"Tullaa joskus myöhemmi kattomaa niitä jos sopii. Ei haittaa et ei päästä just tänää", Coz sanoi hätäisesti. Tyttö olisi varmaan halunnut näyttää kotinsa nähtävyyksiä, muttei salamenceille mahda minkään. Lina nyökytti päätään apeana.
"Totta puhuakseni minäkin olisin halunnut nähdä ne. Toivotaan että ensi kerralla täällä olisi parempi keli", Vega sirkutti ja Cozminen käänsi linnun puheen lapsille.
"Tullaan uudestaan tänne, kunhan ollaan käyty kirppiksellä, jooko?" Terry hihkui ja lähti painelemaan edeltä. Coz ilmoitti käyvänsä viemässä laprasin Snoverin herkkuhetkeen, mutta todellisuudessa hän vain kaartoi nurkan taakse suojaisaan paikkaan ja siirsi pehmon tavaratilaansa. Sitten hän odotti hetken ja palasi muka hyvinkin hengästyneenä juoksusta. Ja niin pieni porukka lähti kirpputoria kohti eli naapuriin.


"Päivää!" kirppiksen tiskin takana oleva myyjä hihkaisi. Hän oli ruutupaitainen partamies, joka hohkasi lämpöä. Terry jäi pulisemaan miehelle tosi verisestä lumisotakokemuksestaan ja vanhempi reagoi dramaattisilla henkäyksillä. Lina, Coz ja Vega siirtyivät kopeloimaan esineitä.
"Täältä löytyy ties mitä aarteita aina välillä. Mathiaksen- eli tuon partajannun- veli Thomas johtaa antikvariaattiketjua Boreaksessa ja he vaihtavat tavaroita vähän väliä", Lina selitti. Vega tokki nokallaan jonkinlaista pientä kultaista pyramidia varovasti. "Oho, tääl on alennusmyynnit käynnissä", tyttö hoksasi ja se käynnisti Cozmisessa jonkun hamstraamisvietin. Vega pistettiin laskemaan tavaroiden yhteishintaa ja Coz lapikoi tarvikkeita syliinsä semmoisella vauhdilla, ettei Vega saanut selvää mitä tuli mukaan. Lintua epäilytti muutenkin, kuinka paljon tavaraa Cozmisen tavaratilaan oikein mahtuisi.
"Voi piisami rahat ei riitä näihi kaikkii", sinitukkainen kirosi hävyttömästi. Vega ei osannut auttaa mitenkään pulman kanssa, joten se vilkuili hermostuneena ympärilleen. Seinillä oli yllättävän paljon tauluja.
"Onkohan nuo taulut myynnissä?" Vega kysyi itsekseen. Cozminen huomasi saman asian vasta nyt ja jatkoi kysymyksen Mathiakselle.
"Totta kai, jos hinnasta sovitaan! Totta puhuen mie keräilen vähän kaikenlaista taidetta yleisesti. Täältä päin vain ei oikein saa uusien taiteilijoiden tauluja tai piirroksiakaan. Puutöitä löytyy vaikka muille jakaa", Mathias viittaa seinänvierustaa, joka on täynnä erilaisia pokemonveistoksia. Sekä yksi Terryn silmille sopimaton, mutta se oli kätketty nurkkaan muiden veistosten taakse. Cozin silmät syttyivät. Ei siis härskistä veistoksesta.
"Jos piirrän tai maalaan jotain huomiseks nii haluutko ostaa ne pois? Tarvitaan vähän matkakassaan rahaa", sinitukkainen selitti. Parrakas ja parraton alkoivat höpistä teoksista ja ideoista sekä toteutuksesta. Mukaan lähtevät tavarat maksettiin ja pistettiin kassiin ja kassi olalle. Onneksi Vega ei jäänyt alle. Starlylle alkoi jo riittää loputtomat puhurit, kun porukka lähti tekemään matkaa takaisin kesäriehaa kohti.


"Paljon rahaa sinulle jäi?" lintu kysäisi pörhisteltyään sulkiaan hetken. Cozmisen ilme jäätyi ja tämä katsoi arasti matkakaveriaan.
"2 rahaa..."
Vegan teki mieli kiljua taas vaihteeksi. Sitten se vain tyytyi henkäisemään syvästi. Rahan menoa ei voi estää, niin kuin ne jotkut sanovat, mutta rajansa kaikella. Nuhtelevat ajatukset keskeytyivät, kun joku pieni, vauhdikas ja vaaleansininen olio jysähti Cozzun sääriin. Tuon polvet notkahtivat eteenpäin ja koko humanoidi oli kohta maassa kasseineen kaikkineen mielenkiintoisesti ähkäisten. Vega lehahti ilmaan huomattuaan, ettei jalansija ollut enää pitävä.
"Waaaaaaaaa~" otus naukaisi.
Lina toipui järkytyksestä ensimmäisenä. "Eikös tuo oo Mathiaksen wynaut?"
"Papu, takaisin!" parrakas puuskutti ryhmää kohti. Hän tasoitti hengitystään kaksin kerroin paikalle saapuessaan. Urheilu on rankkaa, etenkin ensimmäinen 100 metrin spurtti kymmeneen vuoteen. Wynaut nimeltä Papu hymyili kissamaisesti.
"Anteeks, myö ei huomattu sitä", Cozminen pahoitteli.
Mathias puuskutti vielä hetken ja nosti Pavun hangelta, ennen kuin se ehtisi karata taas. "Miun oisi pitänyt pitää pikkuista paremmin silmällä. Thomasin wobbuffet oli pyöräyttänyt tämän huomaamattomasti viime reissulla tänne ja se kuoriutui muutama päivä sitten." Mies silitti pienen pokemonin päätä. "Pitäisi viedä se Boreakseen, mutta pääsen lähtemään varmaankin vasta ensi kuussa. Lunta tulee niin paljon, että tien auraamisessa menee oma aikansa".
"Cozminen?" Vega laskeutui takaisin tuulipukuisen olalle, kunhan tuo oli ryöminyt pystyyn.
"Nii, mitä?"
"Eikö me olla menossa sinne päin?" lintu varmisti merkitsevästi. Coz mietti hetken ja vihdoin tuollakin sytytti:
"Myö voidaan viedä se sinne. Mennään vaan jalkaisin, niin kulkunopeus ei päätä huimaa, mut kunhan päästään perille nii hyvä tulee." Mathias innostui (rasavillin pokevauvan lähtö varmaan ilahdutti eniten) ja lähdöstä keskustelu alkoi. Coz ja Vega hakisivat Pavun mukaan heti aamulla ennen Adamsista lähtöä. Mathiaksen ja Pavun lähtiessä takaisin kirpputoria kohti Vegaa alkoi huolettamaan hänen ehdotuksensa.
"Haittaako sinua poikasen mukaan tulo?"
"Hm? Ei, Papu varmaa haluu muutenki mahollisimman äkkii äitins luo. Ostin köyttäki, nii voidaa taluttaa sitä mukan jos tulee hankaluuksii", Cozminen hihkaisi. Vegasta vastauksen loppu kuulosti turhan epämääräiseltä, joten tuon oli parempi pitää Papua hyvin silmällä huomisesta lähtien.


Päivä kääntyi iltaan yllättävän nopeasti. Coz ja Vega olivat skipanneet kesäriehaan menemisen kokonaan ja kipittäneet majapaikkaansa iltapalalle. Terry ja Lina palasivat takaisin tunnin päästä hyvinkin viluisina. Sisarukset olivat pyörineet pulkkamäessä muiden nuorten kyläläisten kanssa ja menneet melkein heti nukkumaan ulkoilmamyrkytyksen jälkeen. Sitä ennen Lina oli ojentanut äidilleen puisen kaulakorun anteeksipyyntönä kahvilan omimisesta. Se aiheutti ällösöpön halihetken.


Vega lepäili jälleen kerran ikkunalaudalla nokittuaan kupillisen ruokaa. Cozminen istui länässä lattialla ja maalasi jotain. Maalin kuivumista odotellessa hän roiski isolle tummansiniselle ja violetille maalaukselle valkoisia pisteitä.
'Tähtiä', Vega päätteli. Tarkemmin katsottuna Cozmisen ympärillä oli useampi paperi, mihin oli suhrattu enimmäkseen tummia värejä. Jokainen niistä sai tähtikylvyn vuorollaan.
"Avaruuden maalaus o miust hauskaa ja helppoo. Se on taas eri juttu et saako näist mitää rahaa", Coz höpisi ja solkotti pensseleitä erikseen valkoisen maalin vesimukissa. Vega oli juuri nukahtamassa, kun se huomasi pilvettömän taivaan ikkunan läpi. Kaukaisuuteen näytti syttyvän vihreänkirjava läpikuultava vyö, joka tanssi omaa vauhtiaan.
"Revontulia!" Vega sirkutti. Cozminen unohti maalauksensa siihen paikkaan ja kompuroi ikkunalle jähmeine koipineen.
"Oooooooo nättei! Ootko sie nähny niitä aikasemmin?" sinitukkainen kysyi ihastellessaan luonnonilmiötä.
"Asumme sen verran pohjoisessa, että niitä näkee joskus, mutta ne eivät olleet näin vahvoja. Upea näky, täytyy sanoa", Vegakin myöntyi.
Saadessaan maalaukset valmiiksi Cozminen kävi pikaisesti harjaamassa hampaansa, vaihtoi yökkäriinsä ja paineli Vegan vierelle tuijottamaan revontulia. Starly rauhoittui uudelleen, sulki silmänsä ja nukahti.
"Ai sie sammuit jo", Cozminen hymähti huvittuneena. Revontulet jatkoivat kisaamistaan taivaalla. "Öitä, Vega. Nähään huomenna."

--------------------------
(Kahes osas kun piti puolittaa~)

Heheyy, eli vastauksen aika olisi käsillä! Arjen kiireet ja aikataulut venyttävät näitä vastausaikoja mutta en voi jättää niitä roikkumaankaan. ;3;

Aivan ensiksi tahtoisinkin sanoa kuinka olen tykästynyt päähahmoosi Cozmiseen! Hän on hauska, omintakeinen ja erikoinen... ja Vega taas toisenlaisena tapauksena hieman heikkohermoisen oloinen... Ehkäpä se vain johtuu Cozin olemuksesta.

Muutenkin kirjoitustyylisi on herskyvää, pidän siitä kuinka hahmot puhuvat pienesti murteella~ Muutenkin kerronta on humoristista ja hahmojen eleet sekä tyyli tulevat hienosti esille. Nautin kovasti tämän tarinan lukemisesta ja yllätyin kuinka ripeästi tämä tulikaan luettua -- ennen pitkää huomasin joutuvani siirtymään toiseen kappaleeseen! ;3

Vaikka tarinat ovatkin yksi ja sama mutta kahdessa osassa, annan kummastakin omat palkkionsa, ja toiseen osaan tapahtumapalkkiot!

Pidän siis tämän lyhykäisenä ja jatkan toiseen tarinaan vastaamista!

- 50 HC
- Vegalle 1 taso ja +5 EXPtä! (+Lucky Egg)


~SonoNoniin ja tähänkin vastausta saman tien! :3

Ihanaa että poppoo kävi kesäriehassa vaikka kelit olivatkin aivan päinvastaiset, näin kun pohjoisessa Sampsuchossa ollaan~ Erityisesti ammuntapelissä oli hieno nähdä Cozin ja Vegan vetävän tiimityöllä Lapras-potti kotiin!

Coz käy vain mielenkiintoisemmaksi hahmoksi kun tästä ilmenee koko ajan uutta, erityisesti Vegalle: tähtipölystä muodostuva olento, joka avaa eräänlaisia repeymiä ja portaaleja välitilaan... Kysymys kuuluukin: mitä kaikkea Coz pystyykään tekemään?

Nyt kun Coz ja Vega virallisesti lähtevät yhdessä matkaamaan niin he saavat toisistaan tukea ja turvaa. Minkähänlaista matkankulusta tulee kun naukuva Wynaut-Papu otetaan mukaan? Oli kilttiä Cozilta tarjoutua saattajaksi tälle vauva-Pokémonille! Tuli ihan pieni kissanpentu mieleen tuosta kun toinen naukui~♡

Turhaan olet tyytymätön tähän tarinaan! Ei ole tietynlaista kaavaa sille minkälaisia tarinoiden tulisi olla, eikä kriteerejäkään ole tyyliin! Joten aivan vapaasti vain kaikenlaisia tarinoita, fillereitä, slice-of-lifejä ja muita välitarinoita!

Noniin! Nyt joudun päättämään nämä kommentit tähän... sillä aikataulu on kireellä - olen kovin pahoillani tästä mutta odotan kovin mielelläni jatkoa, varsinkin sille kuinka matka jatkuu Papun kanssa.

- 55 HC
- Vegalle 2 taso ja +1 taso! (+Lucky Egg)
- Lapras-pehmo (ammuntapelistä!)
- 20 Sydänmedaljonkia

~Sono

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti